Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dünyadan petro-başsağlığı ve bir soru!
Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz El Suud 91 yaşında öldü. Ülkenin yeni kralı, Abdullah’ın kardeşi olan 79 yaşındaki Veliaht Prensi Selman bin Abdülaziz El Suud oldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-01-2015 09:21 - 666 Okunma
Suudi Arabistan Devlet Televizyonu, Kral Abdullah’ın günün ilk saatlerinde tedavi edildiği hastanede yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ardından dünya liderleri başsağlığı sırasına geçtiler.
 
Ürdün ve Bahreyn ise hızlarını alamayarak 40 gün yas ilan ettiler.
 
Tüm dünyaya terörizmin yayıldığı ülke olan ve Aşırı tekfirci Vahhabi gurupların ilim ve finans merkezi Arabistan, insan hakları bakımından dünyanın en düşük notuna sahip ülkelerden biri.
 
Azınlıklar sürekli baskı altında ve kadınlara hiçbir hak verilmiş değil. Seçme seçilme hakları yok, araba dahi kullanamıyorlar.
 
Obama’dan başsağlığı ve övgü
 
ABD Başkanı Barack Obama, Kral Abdullah’ın ölümünün hemen ardından Suudi Arabistan halkına başsağlığı diledi. Başkan Obama, övdüğü Kral Abdullah’ın cesur ve sadık bir dost olduğunu belirtti. Her fırsatta ABD ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkinin önemine değinip, bu ilişkinin Orta Doğu’da istikrar için bir güç olduğunu söylediğini vurguladı.
 
Ayrıca Obama’nın, tarihi açıklanmayan Kral Abdullah’ın cenaze törenine katılıp katılmayacağı henüz bilinmiyor.
 
İslam ülkelerinde taş üstünde taş bırakmayan ve milyonlarca Müslümanın kanına giren eski ABD Başkanı George Bush, Kral Abdullah’ın “aziz dostu” olduğunu söyledi. Baba Bush, onun dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin’in 1990’da Kuveyt’i işgaline karşı çıkılmasındaki rolünü asla unutmayacağını belirtti.
 
Vahhabiliğin kurucusu ülke olan İngiltere Başbakanı David Cameron da Kral Abdullah’ın Suudi Arabistan’a uzun yıllar verdiği hizmetle hatırlanacağını kaydetti.
 
Cameron, Kral Abdullah’ın barışa bağlılığının ve farklı inançlara mensup kesimlerin birbirlerini anlamalarına yönelik çabalarının unutulmaması gerektiğini de vurguladı.
 
Batıdan doğuya tüm medya kuruluşları ise işi öyle bir abarttılar ki hatta BBC kral Abdullah’ın ülkesinde çok önemli reformular yaptığını, 91 yaşında ölen kralın reformlar için ömrünün yetmediğini belirtti.
 
Mısır’ın darbeyle başa gelen Cumhurbaşkanı Sisi ise tüm programlarını iptal ederek cenaze törenine katılacağını açıkladı.
 
Başbakan Erdoğan Somali ziyaretini iptal ederek cenazeye katılacağını duyuruldu.
 
Ürdün kralı Davos programını iptal ederek ülkesinde 40 gün yas ilan etti.
 
40 gün yas ilan edilen başka bir ülke ise her gün yürüyüşlerin olduğu Bahreyn. Ülkesi Arabistan askerleri tarafından işgal edilen kral tüm programlarını iptal ederek cenazeye katılmak için hazırlıklara başladı.
 
Mağrip kralı ise “Kral Abdullah’ın” hayatını Müslümanlara ve Arapların birliğine adadığını söyleyerek baş sağlığında bulundu.
 
EN ÇOK MERAK EDİLEN KONU İSE; ÖLEN BİRİNE ÖNEM VERMEYİ ŞİRK BİLEN, PEYGAMBER EFENDİMİZİN MEZARININ BAŞINDA FATİHA OKUNMASINA DAHİ İZİN VERMEYEN VAHHABİ MEZHEBİNE MENSUP SUUDİ MÜFTÜLERİN, KRALA NASIL BİR CENAZE MERASİMİ DÜZENLEYECEKLERİ…?
 
Kral Abdullah, Suudi Arabistan’ın kurucusu ve ilk kralı olan Abdülaziz El Suud’un 37 çocuğundan 13.süydü.
 
Resmen 2005 yılında kardeşi Fahd bin Abdülaziz El Suud’un yerine tahta geçse de, Kral Abdullah, kardeşinin 1995’te kalp krizi ve felç geçirmesinin ardından fiilen ülkeyi yönetmeye başlamıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-01-2015 09:21 - 666 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım