Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dünya Caferi Alimler Birliğinden açıklama
CABİR'den kamuoyuna
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-06-2014 12:08 - 1182 Okunma

Bismih-i Teala
وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ

“Gevşemeyin, üzülmeyin, inanmışsanız, mutlaka siz en üstünsünüzdür.” (Âl-i İmran/139)

“Müslümanlar kendilerinden başkalarına karşı tek yumruktur.” Hz. Peygamber (s.a.a)

Son zamanlarda dünya çapında özellikle güney sınırlarımızda komşumuz olan Suriye ve son haftalarda Irak’ta vuku bulan insanlık dışı hadiseler insaf sahibi her Müslüman’ın kalbini derinden yaralamaktadır.

İslam ile mücadelede aciz kalan batı ve dünya emperyalistleri maalesef yine Müslümanlar arasındaki münafık unsurlardan yararlanarak Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma senaryosunu el altından sahneye koydular.

Afganistan’ı yerle bir etmek için kullanılan taşeron el Kaide diğer İslam coğrafyalarında farklı isimlerle taşeronluğa soyundu. Tekfirci Vahabi selefi hariciler hiçbir mektep ve mezhebin dini hassasiyetlerini göz önünde bulundurmadan Müslümanların ortak değerlerine en alçakça yöntemlerle saldırmaktadır.

Daha dün güzide sahabi Hucr b. Ady’nin kabrini tahrip edenler başka bir gün Ammar b. Yasir, Veysel b. Karani ve İbn-i Esir’in türbesini tahrip ettiler. Yarın Bağdat’a girmeleri halinde bizim açımızdan İmamı Azam Ebu Hanife’nin türbesine yapılacak olası bir saldırı Kazimiye’deki Ehl-i Beyt İmamları İmam Musa Kazım ve İmam Muhammed Taki’nin türbelerine yapılabilecek herhangi bir saldırı kadar kalbimizi cerihedar kılar.

İnsan Kâbe’den yetmiş kat daha üstündür diye buyuran İslam dininin aziz peygamberinin söylem ve eylemlerini, sünnetini bir kenara bırakıp Emevi zihniyetini ve cahiliye dönemi geleneklerini hortlatıp Müslümanlara dehşet ve vahşeti yaşatıyor.

Dünya emperyalistlerinin ırakta kan emen, ciğer yiyen, gözü dönmüş IŞİD terör örgütü eliyle gerçekleştirmeye çalıştığı mezhepler arası çatışma ve savaş bu ümmetin izan ve basiret sahibi akilleri tarafından Allah’ın da inayetiyle bertaraf edilecektir.

Hz. Ali, İmam Hüseyin, Hz. Abbas gibi Ehl-i Beyt’e mensup türbelerin veya Müslümanların yolunu aydınlatmış birer meşale olan çok değerli âlimlerin kabirlerine yapılan veya yapılmak istenen bu menfur saldırılar ne Kuran ne de sünnet ile izah edilebilir.

Bu noktada Irak’ta meydana gelen bu IŞİD fitnesi ve emsallerinin ümmetin topyekün birlik ve beraberliği, vahdet ve konsensüsü ile ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz.
Zamanın haricileri olan bu tür terör örgütleri nihayetinde her köşesi cennet olan güzel vatanımıza da Allah muhafaza musallat olacak ve aynı dehşet ve vahşetin kendi memleketimizde de yaşatacağı konusunda ciddi endişe taşımaktayız. Zira kan emen yarasalar aydınlığa düşman olur.

Bir zulme suskun kalan zalimle aynı cezayı paylaşır hadisinden hareketle başta devlet ricalimizi, güvenlik birimlerimiz ve necip halkımızı yaşanan bu vahşete karşı çıkmaya ve itiraz etmeye davet ederken kısa adı CABİR olan dünya Caferi âlimler birliği olarak bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-06-2014 12:08 - 1182 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım