Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cumhurbaşkanı 29. İSEDAK toplantısında konuştu
Sorunlarımızı çözmezsek başkaları çözüm dayatır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-11-2013 13:31 - 1555 Okunma

 
İstanbul’da gerçekleştirilen İSEDAK 29. toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Gül, İSEDAK’ın, üye ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini geliştirme yönünde son dönemde çok önemli ve somut adımlar attığını belirtti. Küresel sorunların çözümü noktasında İslam ülkelerinin daha fazla rol almasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Gül, “Sorunlarımızın çözümü için hepimiz sorumluluk almalıyız. İslam âleminin problemlerine biz çözüm bulmazsak, başkaları kendi çözümlerini dayatacaktır” dedi.



Cumhurbaşkanı Gül, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kuruluşundan bu yana üye ülkeler arasındaki dayanışma, kardeşlik ve iş birliğinin pekiştirilmesine önemli katkılarda bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK), günümüzde de aynı işlevini sürdürdüğünü ve yapılacak görüşmelerin, iş birliğinin ilerletilmesinde yeni ufuklar açacağını söyledi.
Sorunların devamının, İslam dünyasının tekâmülü bakımından büyük önem taşıyan tabii ve beşerî kaynaklardan istifade edilmesini de zorlaştırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, süregiden istikrarsızlık ve belirsizlik ortamının, iktisadi ve ticari gelişmenin önündeki temel engellerden birisi olduğunu, küreselleşmenin çok ileri boyutlara ulaştığı bir devirde, bu tür sorunlara iş birliği ve ortaklık ruhuyla elbirliğiyle çözüm aranması gerektiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, başkanlığını yürüttüğü İSEDAK’ın öneminin, bu şartlar altında daha da arttığını belirterek, İSEDAK’ın, son dönemde karşılaşılan ekonomik ve sosyal sıkıntıların aşılmasına yardımcı olacak enstrümanların geliştirileceği en doğru adres olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Gül, toplantının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) 29. toplantısına katılan heyet başkanları ve kuruluş temsilcilerini kabul etti.

İSEDAK başkanlığını da yürüten Cumhurbaşkanı Gül’ün kabulünde, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İİT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-11-2013 13:31 - 1555 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım