Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Clinton Mısır'ın Ardından İsrail'de
İsrail'in güvenliği için her şey yapılıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2012 10:22 - 988 Okunma

Mısır gezisini tamamlayan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail'e geçti.

 ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton dün başladığı İsrail gezisi sırasında ülkesinin İran’ın nükleer silah geliştirmesini engellemek adına “Amerikan gücünün tüm unsurlarını kullanacağı” uyarısında bulundu.

Clinton ayrıca ABD’nin Suriye konusunda “bağlayıcılığı” olacak yeni bir çözüm üzerine yoğun biçimde çalıştığını da söyledi.

Suriye'deki şiddeti kınayan Peres, İran'ın nükleer programına da değinerek, Obama yönetiminin Tahran'a yönelik yaptırımlarına destek verdiklerini kaydetti.Hillary Clinton, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın yanısıra Kudüs'te bulunan Filistin Başbakanı Selam Feyyad ile de biraraya geldi.

 

 

İsrailli liderlerle Mısır üzerine de konuştuklarını belirten ABD Bakanı, Mısır’ın barış anlaşmasının onurlandırılması gerektiğini de ekledi.

İsrail’de Devlet Başkanı Şimon Peres ve Başbakan Benjamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından düzenledikleri basın toplantısında Clinton herkesin İran’ın nükleer meselesinin diplomatik yollardan çözülmesini tercih ettiğini ifade etti.

Clinton “İranlı liderlerin hala doğru kararı verme fırsatı var. Nihai karar İran’ın” şeklinde konuştu ve uyardı, “İran’ın nükleer silah geliştirmesini engellemek adına Amerikan gücünün tüm unsurlarını kullanacağız.”

Geçen ay Moskova’da gerçekleştirilen toplantıda altı dünyanın altı büyük ülkesi ve İran bir araya gelmiş ancak bir sonuca varılamamıştı.

BM Güvenlik Konseyi daimi 5 üyesi ve Almanya’dan oluşan “P5+1” olarak adlandırılan grup Tahran’ın uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurmasını ve uranyum tesisini kapatmasını talep ediyor.

Suriye konusunda Clinton yeni bir BM çözüm önerisi üzerine çalıştıklarını ve Moskova ziyareti öncesinde BM ve Arap Birliği Suriye Elçisi Kofi Annan ile görüştüklerini belirtti.

Clinton “bağlayıcı sonuçları olan” yeni bir çözüm önerisi üzerinde anlaştıklarını söyledi.

Feyyad'ın görüşmede, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşaatlarını durdurmaması nedeniyle barış görüşmelerinin uzun süredir askıda kaldığını belirterek, Obama yönetiminin İsrail'e baskı yapmasını istediği öğrenildi.

Diğer yandan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a, Mısır ile İsrail arasında 1979 yılında imzalanan barış anlaşmasını referanduma sunmayacağı konusunda söz verdiği ileri sürüldü.

Anadolu Ajansı'nın Mısır Cumhurbaşkanlığı'na yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Kahire'ye ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mursi'den, Mısır ile İsrail arasındaki barış anlaşmasını referanduma sunmamasını talep etti.

Mursi'nin de bu talebi kabul ettiği öne sürüldü.

Clinton'ın, Mursi'nin vaadini, Kahire ziyaretinin ardından gideceği İsrail'e ileteceği, Mısır'da İslami eğilimin hakim olduğu ve ülkelerine düşmanca bir tavır takınacağına dair korkuları bulunan İsrailli yetkilileri rahatlatacağını söylediği iddia edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 1979'da Mısır ve İsrail arasında imzalanan barış anlaşmasını referanduma sunacağı basında yer almıştı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2012 10:22 - 988 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
10-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım