Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Çin,Rusya ve Endonezya'dan Suriye Açıklaması
Annan Planına vurgu yaptılar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-06-2012 11:22 - 1033 Okunma

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov’un kendi Twitter hesabında bildirdiğine göre eksperler Cumartesi günü Cenevre’de düzenlenecek Suriye ile ilgili bakanlar toplantısının nihai belgesi taslağı konusunda anlaşmaya varamadılar. ‘Sorunun sistem yaklaşımından’ kaynaklandığını belirten Gatilov, ‘Batılı ortaklar Suriye’de siyasi sürecin sonuçlarını kendileri belirlemek istiyorlar, bu arada bunlar Suriyelilerin işidir’ ifadesini kullandı.

Cenevre Konferansına BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinin temsilcileri, Türkiye, Irak ve Katar katılacak.

Cuma akşamı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşmelerde bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, uluslararası toplumun Suriye konusunda ortak görüş noktalarını bulma şanslarının olduğunu’ açıkladı.

Çin ve Rusya

Rusya ve Çin; Suriye'ye dış reçeteler dayatmanın kabul edilemez olduğunu belirterek buna izin verilmeyeceğini vurguladılar.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov’un Çin’in Moskova Büyükelçisi Lihu Ei ile bulunduğu temasların ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada; Cenevre'de düzenlenecek toplantı arifesinde iki tarafın Suriye'deki durumlar konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Rusya Bugün Kanalının aktardığı açıklamalarında Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü; görüşmede Moskova ve Pekin’in tutumlarında ortak bir vizyon kaydettiklerini, Suriye'nin içişlerine dış müdahalelerin yapılmasına mutlak bir şekilde karşı tutumunu altı çizildiğini ifade etti.

Rus yetkili iki tarafın aynı zamanda Suriye'de durumların çatışmalardan ulusal diyalog ve siyasi sürece dönüştürülmesi gereğine vurgu yaptıklarını belirtti.

Endonezya

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono; Suriye'nin içişlerine müdahale tehlikesinden uyararak, Suriye krizinin çözümünde ülkesinin Rusya'nın tutumuna katıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yudhoyono Endonezya'nın Batı Cava bölgesindeki Bandung Kentinde düzenlenmekte olan Asya ve Pasifik Okyanusu Bölgelerini Kalkındırma Konferansında yaptığı konuşmada; tüm siyasi eylemlerde sadece ve sadece Suriye halkının iradesinin temel alınması ve dışarıdan hiç bir müdahalenin yapılmaması gereğine vurgu yaptı.

Suriye'nin içişlerine her türlü dış müdahaleye karşı ülkesinin tutumunu belirten Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono; Rusya Başkanı Vladimir Putin ile Meksika’nın Los Cabos Kentinde bulundukları temaslarda Suriye'deki krizin tamamen siyasi ve barışçıl yollarla çözülmesi üzerinde anlaştıklarını söyledi.

Yudhoyono; ülkesinin Suriye'de şiddete son verme çabalarını sürdüreceğini belirtirken, Suriye'deki son gelişmeleri BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile masaya yatırdıklarına işaret etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-06-2012 11:22 - 1033 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım