Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CAFERİDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıç'ın Aşura 2018 Konuşması
20 Eylül 2018 Perşembe günü Peygamber Efendimiz’in (s.a.a) sevgili torunu İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1379. yıl dönümünde İstanbul Halkalı'da törenlerle anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2018 16:33 - 62786 Okunma
Matem merasimini organize eden CAFERİDER adına selamlama konuşmasını CAFERİDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıç gerçekleştirdi.
 
Değerli Ehl-i Beyt dostları,  bugün idrak ettiğimiz Muharrem ayı’nın onuncu günü olan Aşura gününde, Fırat nehrinin kenarında Kerbela denen yerde,  Hz.Peygamber’in (s.a.a) emaneti olan Ehl-i Beyt mensupları, başta Hz.Hüseyin (a.s) olmak üzere ailesi, efradı hatta 6 aylık çocuğu dahi, hilafet makamını gasbeden Yezid tarafından katledilmiş, Peygamber hanedanı kadınlar esir edilmiştir.
 
O günden beri Müslümanlar için Muharrem bir yas ayı, Aşura bir yas günü olmuştur.Sadece Müslümanlar için değil Hz.Hüseyin’in neden katledildiğini bilen, Kerbela’yı anlayan,gönül ve vicdan sahibi her insan için Aşura bir matem günü olmuştur.
 
Ancak, Kerbela şehitlerinin mesajını anlamak istemeyen hatta onu özellikle unutturmak isteyen İslam elbisesini ters giymiş bazı çevreler ise bu yası bayrama çevirme gayretindedirler. Bu çevreler Kerbela şehitlerine ağlamamızı kınıyorlar, Aşura gününü, hiç o vahşet yaşanmamış gibi, hurafelerle sulandırıp bir tatlı bayramına çevirmek istiyorlar. Ancak,  bu alanı dolduran biz yüzbinlerde onlara, Muharrem ayı yas ayıdır, Aşura günü yas günüdür!diyerek cevap veriyoruz.
 
Hz.Peygamber (s.a.a) Hz.Hüseyin (a.s) için
 
Mızrakla atından düşürüldüğünü, başının kesildiğini görür gibiyim” diyerek ağlamıştır. O’nun ağladığını gören yanındaki ashabı da ağlamıştır.
 
Yine Hz.Peygamber “Şüphesiz Hüseyin’in katlinden dolayı müminlerin kalbinde asla soğumayacak bir sıcaklık vardır.”diyerek Ehl-i Beyt taraftarlarının sonsuza dek sürecek olan matemine işaret etmiştir. “Allah’ım Ehl-i Beyt’imin benden sonra başlarına gelenleri ve karşılaşacakları musibetleri sana şikayet ediyorum” diyerek de  zalimlerden bizzat müşteki olmuştur. 
 
Hiç şüphesizki Aşura’ya bakışımız bizim safımızı, durduğumuz yeri belirlemektedir. Bu saf, ya Hz.Peygamber’in (s.a.a) yolu Hz.Hüseyin’in safı, ya da  Hz.Peygamber’in (s.a.a) şikayetçi olduğu azmış, sapmış bir gürühun safıdır.
 
Bugün  Empeyalizm ve  siyonizm  kıskacındaki 63 İslam ülkesinin tek ihtiyacı, haksızlık, adaletsizlik ve eşitsizlik karşısında onurlu direnişin sembolü Hz.Hüseyin gibi direniş göstermektir.  Müslümanlar mezhep taassubu, dünyevi çıkar sakiyle emperyalizim ve siyonizim kapısında kul olduğu sürece hergün Aşura her yer Kerbela demektir.
 
Değerli konuklar, 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir ilke imza atarak Muharrem ayının ilk Cuma hutbesini Aşuraya ayırmış ve bu hutbede; 
“Kerbelâ, Allah ve Resûlüne iman edip, Ehl-i Beyt sevgisini gönüllerine nakşedenlerin ortak acısı, yürek sancısıdır. Bu menfur hadiseyi gerçekleştirenler,  mezheb ve meşreb farkı gözetmeksizin, istisnasız bütün Müslümanların vicdanlarında mahkûm olmuşlardır
 
Bizlere düşen, Kerbelâ’yı doğru anlamak ve haksızlıklar karşısında Hz. Hüseyin misali bir duruş sergilemektir.” Demiştir. 
DİB.lığının bu hutbesini bir başlangıç olarak memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek isteriz.
 
Değerli konuklar izninizle, bu törenin hazırlanmasında olağanüstü gayret gösteren başta Türkiye Caferileri lideri sayın Selahattin Özgündüz hocama, Küçükçekmece belediyesine, emniyet güçlerine, töreni canlı yayınlayan Cem Tv ve bütün basın kuruluşlarına, Caferider yönetim kuruluna, Zeynebiye sivil toplum örgütlerine ve halkımıza CAFERİDER adına  teşekkür ediyorum. 
 
Bedir’denKerbela’ya, Kerbela’dan Çanakkale’ye ve Çanakkale’den günümüze kadar bütün şehitlerimize  selam olsun. 
Lebbeyk Ya Hüseyin!
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2018 16:33 - 62786 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım