Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CAFERİDER heyeti ığdır da
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ticaret Odası Başkanlığı ile Iğdır- Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneğinin ortaklaşa hazırladıkları, Iğdır dışında yaşayan Iğdırlı İş Adamlarımız, “Gurbetçilerden Iğdır’a Destek” projesi kapsamında, CAFERİDER Genel Başkanı Av. Sinan Kılıç ve Genel Sekreter Kasım Nas İlimiz Valisi Davut HANER’i makamında ziyaret etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-03-2016 08:29 - 1620 Okunma
CAFERİDER Genel Başkanı Av. Sinan Kılıç ve Genel Sekreter Kasım Nas davet edildikleri Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ticaret Odası Başkanlığı ile Iğdır- Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği başkanı Ziya Zakir Acar’ın  ortaklaşa hazırladıkları, Iğdır dışında yaşayan Iğdırlı İşadamlarımız, “Gurbetçilerden Iğdır’a Destek” projesi kapsamında bir dizi etkinliğe katıldı.
 
Heyet, Vali Davut HANER’i makamında ziyaret etti. Iğdır Valisi Sayın Davut Haner, 21 Mart Nevruz Bayramlarını kutlayarak, nice güzel bayramlar temennisinde bulundu.
 
“İşadamlarının İlimize yapacakları yatırımların, hem kendilerine, hem Iğdır’a, hem de Ülkemize karşı büyük kazanç sağlayacağını belirterek; “Yatırım yapmak isteyen herkesin yanında olduklarını, devletimizin yatırım konusunda destek ve hizmet sağladığını ve bu fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini” söyleyen Vali Davut  Haner, katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
 
Iğdır Ticaret Odası’da düzenlenen etkinlikte, açılış konuşmalarının ardından Iğdır dışında yatırımları bulunan Iğdırlı 40’a yakın işadamına Iğdır’ın devlet teşvik ve destekleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.. Bu kapsamda sunumu gerçekleştiren Iğdır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burak Aydoğdu, Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen 6. Bölge destekleri ve Kalkınma Ajansı destekleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Özellikle asgari ücretin net 1300 TL’ye çıkmasının ardından sigorta işveren ve işçi paylarının yaklaşık 10 yıl boyunca devlet tarafından karşılandığı 6. Bölge teşviklerinin ve İran ile artan ilişkilerin bölgeye yatırım yapılmasını cazip hale getirdiğinden bahsedildiği etkinlikte , Teşvikler kapsamında vergi indirimi, yatırım kredisi faiz desteği, KDV ve gümrük vergisi muafiyeti ile Ajans destekleri kapsamında yüzde 50 hibelerle ilgili bilgiler sunuldu. İran’a en yakın OSB’nin Iğdır’da olduğunu belirten Aydoğdu, altyapısı hazır OSB’nin yatırımcılarımızı beklediğini ve yer tahsisinin ücretsiz olduğunu vurgulamıştır. Iğdır’da yatırım ile ilgili her türlü konuda kendileri ile iletişime geçilebileceğini bildiren Aydoğdu’nun sunumunun ardından, yönetim kurulu Başkan yardımcıları Efgan Aydın ,Tahir Talay ve Genel sekreter Gökçen Turan , OSB müdürü Hakan Aras,SERKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burak Aydoğdu,uzman Mahmut Dik eşliğinde OSB ziyaret edilerek,  imalatçı firmalar ile görüşmeler yapıldı.
 
CAFERİDER  Genel Başkanı Av. Sinan Kılıç ve Genel Sekreter Kasım Nas, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal’ı makamında ziyaret ederek bayramlaştı. Iğdır’da başarılı çalışmalarıyla tanınan ve sevilen Yüksel Babal, “farklılıkların zenginlik olduğunu, düşünce ve inanç özgürlüğünün en temel anayasal hak olduğunu belirterek, Iğdır halkının bu haklarını kullanmasına özen gösterdiklerini ancak yasalar çerçevesinde suç sayılan eylemlere görevleri gereği müdahale etmek zorunda olduklarını söyledi. CAFERİDER Genel Başkanı Sinan Kılıç ise, “geçmiş dönemlerde bazı kişi ve kurumların temel haklara ve yasalara aykırı şekilde Iğdır halkını üzen, rencide eden iş ve eylemlerinin olduğunu, ancak şu andaki zihniyet ve uygulamaların tam tersi olması nedeniyle memnuniyet duyduklarını, Azeri/Caferi Iğdırlıların devletin bekası, milletin birlik ve bütünlüğünden yana olduklarından kuşku duyulmaması gerektiğini” söyledi. 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-03-2016 08:29 - 1620 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım