Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Burucerdi-Esad'la görüştü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-04-2013 18:39 - 724 Okunma

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad bugün; İran Şura Meclisinde Milli Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Sorumlusu Suriye İran Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı Alaaddin Brojerdi başkanlığında İran Şura Meclisinden heyetle bir araya geldi.

Yapıcı görüşmede İranlı heyet üyeleri; başta Suriye olmak üzere bölge devletleri ve halklarının çıkarlarına hizmet edecek bir dizi öneri ve düşünceler öne koydular.

Cumhurbaşkanı el-Esad Suriye hükümetinin; bölge halkları arasında kardeşlik ve dostluk ilişkilerini pekiştirecek bu ve benzeri tüm konularda İran İslam Cumhuriyeti ile işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

 Parlamentoların halkların gerçek temsilcisi ve sesi olduğuna vurgu yapan el-Esad; temsil ettiği halkların yanında olma ve onları savunma sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğinin altını çizdi. El-Esad; bölgenin bu süreç içinde tanık olduğu, güvenliğini, istikrarını ve toprak bütünlüğünü hedef alan durumlara parlamentolara daha fazla sorumluluk yüklediğini vurguladı. Cumhurbaşkanı el-Esad; tüm bunların içinde parlamentoların temsil ettikleri halkları düşmanlarından korumalarında birbirleriyle koordinasyon ve işbirliğini arttırmaları önemine dikkat çekti.

Kendi tarafından İranlı heyet üyeleri; İran İslam Cumhuriyetinin, Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin siyasi programa desteğini yeniden belirterek, teröre destek aracılığı ile bazı bölgesel ve evrensel devletlerin Suriye'de durumları körükleme çabalarına karşı tutumunu bir kez daha vurguladılar.

İranlı heyet üyeleri; Suriye'de körüklenen ve desteklenen terörün sadece Suriye halkına değil, bölge ve hatta tüm dünya halklarına büyük ve ciddi bir tehlike taşıdığını vurguladılar.

Heyet üyeleri İran halkının, maruz kaldığı hırçın saldırılar karşısında Suriye halkına desteğini sürdüreceğine bir kez daha dikkat çektiler.(Sana)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-04-2013 18:39 - 724 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım