Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bu Matem İslam Dünyasının Ortak Yasıdır
Ortak Yasımız AŞURA
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-11-2012 18:27 - 1361 Okunma

 AŞURA MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

 Aşura Matem Merasimi Türk toplumunda yüksek beğeniyle karşılandı. Memleketin birlik ve beraberliğine verdiğiniz önem takdire şayandır. Sizin çalışmalarınız sayesinde bu ülkede Ehlibeyt tanınmış ve Ehlibeyt sevgisi çoğalmıştır

Her yıl İstanbul Halkalı’da yüz binlerin katılımıyla gerçekleşen ve Unesco tarafından dünyanın en nitelikli örnek aşurası olarak gösterilen Evrensel Aşura Matem Merasimine bu güne kadar çok önemli isimler katıldı.
Katılımcıların mesajları da tüm dünyada yankı uyandırdı.  AŞURA özel bültenimizde birbirinden değerli katılımcıların bu masjlarına yer vermek istedik. İşte o mesajlar:  

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan
Bu büyük matem gününde, başta İmam Hüseyin olmak üzere, Kerbela’ da şehit olan Ehl-i Beyt’i rahmetle yâd ediyor, Allah hepimizi şahitliklerine mazhar etsin diyorum.

Diyor ki Hz. Peygamber; “Kim Hasan ile Hüseyin’i severse beni sevmiş olur. Kim de onlara buğz ederse bana buğz etmiş olur.”

Yine buyuruyor ki; “Benim evim ve soyum Nuh’un gemisi gibidir. Ehl-i Beyt’ime muhabbetleri ile bu gemiye binenler kurtulur, binmeyenler ise yok olur gider.”

Ehl-i Beyt’ten en çok kimi seversiniz diye sorulduğunda hiç düşünmeden Hasan ve Hüseyin demişti. Yine Hasan ve Hüseyin’e bakarak; “ Allah’ım, ben onları seviyorum, sen de onları sev” diye yakarmış, “Hüseyin bendendir, bende Hüseyin denim. Hüseyin’i seven Allah’ı sevmiş olur” buyurmuşlardı.

Peygamber Efendimiz torunları İmam Hasan ve İmam Hüseyin’in “arşın iki yanına asılmış küpeler” olarak tarif etmişlerdir.

Bu matem hepimizin matemi, hepimizin ortak matemi.

Peygamberin dokunmaya kıyamadığı, üzerine titrediği, “Hüseyin bendendir; ben de Hüseyin’denim” “Hüseyi’ i seven Allah’ı sever” dedi. Hz.Hüseyin’ i susuzluğa, yalnızlığa, katliama, Kerbela’ ya terk etmiş olmanın sızısını o günden beri insanlık, üzerinde ağır bir yük olarak taşıyor. O günden beri, Caferisiyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, her 10 Muharremde hep birlikte gönlümüzden, yüreğimizden, zihnimizden ve kalbimizden ya şehit diyoruz, ya mazlum diyoruz, ya maktul diyoruz ve ya Hüseyin diyoruz.

Hiç kimsenin hiç kimseye, Sünni’nin Caferi’ye, Caferi’nin Sünni’ye, Türk’ün Kürt’e, Laz’ın Çerkez’e, Acem’in Arap’a üstünlüğü yoktur ve olamaz. Bu topraklar üzerinde hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz.   Bir olacağız, diri olacağız. Allahın selamı Hüseyin’in üzerine, Ehl-i Beyt üzerine olsun.

Kemal Kılıçdaroğlu-  CHP Genel Başkan
 “Kerbela olayı Müslümanlar arasına sokulan fitnenin doğurduğu bir trajedidir. Bize düşen en büyük acılarımızdan dahi ders çıkartmak, sevgi yeşertebilmektir. Hazreti Hüseyin’e, Ehl-i Beyt’ine ve Ehl-i Beyt’i sevenlere selam olsun”
Bu matem ”1372 yıldır kapanmayan bir yaraya dönüşüyorsa, o büyük acıyla yeniden yüzleştiğimiz her yıldan mutlaka dersler çıkarmalıyız. Her yeni aşure günü bizim için yüzümüzü bir 1372 yıl öncesine döndürerek şimdiki halimizi, vicdanımızı, insanlığımızı yeniden test etmeliyiz. İnsanlık için yeni dersler çıkaracağımız bir gün olmalıdır”  
Kerbela acısı kıyamete kadar dinmeyecek bir acıdır. Bu acıyla ilgili söylenebilecek en net doğru şudur; Kerbela olayı Müslümanlar arasına sokulan fitnenin doğurduğu bir trajedidir.”
-”Hiç dinmeyecek bir acıdır”- Şii, Alevi, Sünni herkes içindeki Yezid’i öldürebilirse, işte o zaman Hazreti  Hüseyin’i yüceltebiliriz, Hazreti  Hüseyin’i yaşatırız.”
O acınız, bu toplumda yaşayan herkesin acısıdır. O acı tarihin süzgecinden geçip damıtılarak 21. yüzyıla gelen bizim gönlümüzdeki acıdır. O acı hiç dinmeyecek bir acıdır. O acıyı yaşatacağız ama her acıdan ders çıkaracağız. Hz. Hüseyin’e selam olsun, Ehl-i Beyt’ine selam olsun. Ehl-i Beyt’i sevenlere selam olsun” ifadelerini kullandı.

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç:
"Kerbela'yı anlamak mazlumu ve zalimi anlamak demektir. "Kerbela mazlumların ve mağdurların sembolü olmuş, Hz. Hüseyin ise zulme başkaldırının bayrağı haline gelmiştir. Türkiye'de uzun yıllardır Şii, Sünni, Alevi ayrımı yapılmaksızın bütün vatandaşların bu törenlere katılarak, Hz. Hüseyin ile birlikte şehit edilen ehlibeyt mazlumlarını anıyorlar. Biz Hz. Peygamberin kutlu mesajını duyduğumuzdan beri kardeşiz. Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı başka coğrafyalarda Şii-Sünni çatışması çıkartmak isteyenlere karşı bu tören bir mesajdır. Burada Sünniler de, Şiiler de, Aleviler de bir aradadır,
kardeştir ve barış içinde yaşamaktadırlar. Caferilerin Hz. Hüseyin'in acısını paylaşmak kan akıtmaya son vermelerinin de güzel bir uygulama ve çok takdir edilecek bir davranıştır.

CHP Eski Genel Başkanı  Deniz Baykal-    
Bugün, tarihimizin en acı, en utanç verici faciasının yüzyıllardır yüreğimizdeki ızdırabını paylaşmak için, o faciayı kendi içimizde yaşamak için, şehitleri anmak için, bir daha böyle faciaların yaşanmamasını sağlamak için, gereken ibret dersini herkesin alması için beraberiz. Muhteşem beraberliğimizi göstermek için, aynı duyguları paylaşmak için, birliğimizi dosta düşmana göstermek için buradayız. 

Bugün İslam dünyasının dört bir köşesinde bilinçli Müslüman olduğunu bilen herkes bu acıyı yüreğinde yaşıyordur, yaşamak zorundadır. Bu acı hepimizin ortak acısıdır. Bu facia sadece Halkalı'da değil dünyanın her yerindeki Ehl-i Beyt sevgisini hisseden herkesin paylaştığı acı olmalıdır.
Ne yazık ki Muaviyeler bitmedi. Ne yazık ki Yezitler bitmedi. Muaviyeler şu türlü ya da bu türlü devam ederse, Yezitler şu türlü ya da bu türlü devam ederse, acı zulüm devam ederse, şahadet devam ederse bu olaylar unutulur mu?
 

Kerbela sevginin, kudretin gücünü kanıtladı. Siz bu acıyı tekrar hatırlatan bu buluşmanızla hepimize ibret dersi veriyorsunuz. Siz bu acıdan düşmanlık çıkarmamayı, husumet çıkarmamayı başarmış olan insanlarsınız. Kendi yaşadığınız zulümlerin bir daha yaşanmaması için herkese birlik beraberlik, kardeşlik dersi veriyorsunuz. Bu kadar çok acı yaşamış insanların bugün herkesi Ehl-i Beyt sevgisinde ayırmadan ortak noktada kucaklaması muhteşem, asil, soylu bir davranıştır. Sizleri yürekten kutluyorum.''

Devlet Bahçeli MHP Genel Başkanı:
İslam tarihi içinde her Müslüman'ı derinden üzen bu elim hadiseyi, aradan geçen asırlar sonra bile, aynı keder ve matem ile anmayı sürdürebilmek, gerçek ehlibeyt dostluğunun samimi bir nişanesi olarak görüyorum. İslam tarihi içinde yaşanmış en talihsiz ve en hazin olan bu hadise; fitnenin, nifakın aynı inanca sahip insanlar arasında bile nasıl ayrılıklara neden olabileceğinin en acı ve ibret verici bir misalidir.

Tarihten alacağımız derslerin ve derinden duyacağımız acı anılan başta Türk ve İslam dünyası olmak üzere bütün insanlığın barışına, kucaklaşmasına ve hayırlarına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyor, Kerbela şehitleriyle birlikte, tüm Türk-İslam şehitlerini bir kez daha rahmetle anıyorum.  

SP  Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak
Dün Yezid Hz. Hüseyin’i şehid etmişti, günümüzün Yezid’leri de kan akıtmaya devam ediyor. İşin acı tarafı; dün Hz. Hüseyin’i şehid eden Yezid’e nasıl ki bir kısım Müslümanlar yardım etmişlerse, günümüzün Yezid’lerine de günümüzün bir kısım gafil Müslümanları yardım etmektedir. Bu gelişmeleri acıyla, ıstırapla, gözyaşıyla takip ediyoruz.
Oysa özgürlük her bir insanın en tabi hakkıdır.

Eğer insanlar özgür yaşayamazlarsa, kendi kişiliklerini, kendi şahsiyetlerini, kendi varlıklarını anlamsız hale getirirler. Nitekim Yezid kendisine biat edilsin diye Hz. Hüseyin’e haber salmıştı. Fakat Hz. Hüseyin bu teklife asla kabul etmedi. Biliyordu ki, biat etmediği takdirde şehid edilecekti. O, şehadeti  göze aldı. Biat etmiş olması adaletin zulme, hakkın batıla, güzelliğin çirkine teslim edilmesi demekti. Peygamber (sav)in torunu asla ve asla bunu yapmazdı, yapmadı da zaten. Neticede şehidliği tercih etti ve doğru olanı yaptı. Allah hepimizi onun, onların şefaatine nail eylesin inşallah.

Namık Kelam Zeybek - Kültür Eski Bakanı     
Yezid’in yaptığı sadece Kerbela değil, Mekke’yi taşa tutturdu, Kâbe’yi yıktırdı. Müslümanların üç gün kanlarını ve ırzlarını helal ettirdi. Medine’de babası belli olmayan nesil meydana geldi.  Böyle bir adam Yezid.
Gerçek Müslümanlığı Allah’ın gönderdiği Peygamber (a.s) bize tebliğ ettiği ve ondan sonra da Ehlibeyt’in ve Ehlibeyt İmamlarının en doğru kaynaktan bilerek, dosdoğru anlattığı Müslümanlığı yüreklerimizde yaşamak için bize bu olay lazımdı ve Kerbela’nın sırrı buradadır.

Hz. Hüseyin seferine çıktığı zaman Medine’den Mekke’ye ve sonra Irak’a çıktığı zaman olacak her şeyi biliyordu. Kendisine nerede şehit edileceğini, kanın nereye döküleceğini kucağında kimin öleceğini ve orada kimlerin öleceğini biliyordu zaten. Orada kendisiyle gelmeye niyet edenlere bunları söylüyordu ama o bir sefere gidiyordu, muazzam ve mukaddes bir sefere gidiyordu. Bu seferde zulme karşı, İslam’ı saptırıp saltanat aracı yapanlara karşı, münafıklığa karşı gerçek İslam’ın uğruna şehit olma seferiydi. O öldü ve içimizde dirildi. Hüseyin içimizde yaşıyor. Eğer Hüseyin’i içimizde yaşatamıyorsak biz gerçek Müslüman olamayız. Zaten gerçek Müslüman olabilmek için Hüseyin bizim yüreklerimizde yaşamalı ve bizlere rehber olmalı.

Evet, o yüzden; her yer Kerbela ve her gün her an Aşura’dır. Ve biz zerrelerimizde Kerbela’yı yaşayacağız. Yüreklerimizin derinliklerinde de Hüseyin ve Ehlibeyt sevgisini yaşayacağız. Gerçek Müslüman olmanın yolu budur. Allah bizi gönderdiği son Nebi’nin yolundan ve onun gönderdiklerini en doğru şekilde bize anlatan onun Ehlibeytinin yolundan ve Hüseyin sevgisinden ayırmasın.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-11-2012 18:27 - 1361 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım