Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bölgede İran'a Muhtaç Kalacağız"
"Biz Irak, Suriye ve diğer bölge ülkelerindeki siyasetimiz için muhtemelen İran'a muhtaç olacağız.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-08-2015 08:57 - 619 Okunma
Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker nükleer antlaşma ve İran'ın bölgedeki durumu hakkında açıklamalar yaptı.
Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker, Washington Post'taki yazısında İran ile varılan nükleer antlaşmayı eleştirerek Obama'ya yüklendi.
 
Şu anda kongrenin elinde olan ve incelenen antlaşmanın, ortadoğuda günden güne nüfuzunu artıran İran'ın elini daha da güçlendireceğini belirten Corker: "Antlaşmanın içeriğinde İran'ın bölgede nasıl bir konumda olması gerektiği ve komşu ülkelere karşı nasıl bir tutum içerisinde olması gerektiği belirtilmemiştir" dedi.
Yazısında İran'ın uranyum zenginleştirme programının tamamen durdurulması gerektiğini ve bu konuda İsrail'le hem fikir olduğunu belirten Bob Corker, bu konuda antlaşmada yer alan denetleme hususunun çok eksik ve yetersiz olduğunu yazdı.
 
Antlaşma içeriğinin de birçok yönden zayıf ve eksik kaldığını söyleyen Corker: "Bu kötü antlaşma mutlaka kongrede reddedilmelidir" dedi.
Obama'nın "Kabul edilebilir bir antlaşma" sözünü hatırlatan Corker, kongrenin bu antlaşmanın milli menfaatlere uygun olup olmadığını, Amerika'yı daha güvende kılıp kılmadığını ve İran'ın nükleer silaha sahip olup olamayacağını iyice araştırması gerektiğini belirtti.
 
Bob Corker: "Biz Irak, Suriye ve diğer bölge ülkelerindeki siyasetimiz için muhtemelen İran'a muhtaç olacağız. Bu nedenle diğer bölge ülkeleri büyük risk altına girecek ve güvensiz bir ortam oluşacak" dedi.
Ruhani'nin göreve gelmesiyle nükleer müzakerelerde İran'ın daha ciddi davrandığını söyleyen Corker, ancak 2013’ten bu yana İran'ın Irak'ta güvenlik güçlerine açıktan yardım ettiğini ve Beşar Esed'e yardımlarının iki kat arttığını ve ayrıca Lübnan Hizbullah'ına desteğini ileri derecede artırdığını belirtti.
Bunun karşısında Obama yönetiminin bölgede çok zayıfladığını, Irak'taki askerlerini çektikten sonra gücünün iyice azaldığını yazan Bob Corker: "Suriye'ye dahi kimyasal silahları ortaya çıktığı halde saldıramadı" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-08-2015 08:57 - 619 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım