Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Biz Suriye'ye Girmeyelim Örgütleri Silahlandıralım
Suriye sınırına tampon bölge kuralım
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-06-2012 09:22 - 1162 Okunma

 

ABD Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, Ortadoğu Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkiye konulu konferansta konuştu. McCain: Suriyeli direnişçilerin dağınık olduğunu, çözüm olarak sınırda tampon bölge oluşturulması gerektiği söyledi.

“Suriyeli direnişçilerin liderliği birlik içinde değil. Direnişçileri birleştirmenin yolu Türkiye-Suriye sınırında bir güvenli bölge oluşturulmasından geçiyor. Bu güvenli bölge içinde organize olabilirler, gölge hükümetin temellerini oluşturabilirler.

Elbette silahlandırılabilir, eğitim görebilirler. Yaralılarını tedavi edebilirler. Sığındıkları bu bölgenin koruma altına alınması gerekiyor. Amerika bu işi tek başına yapmamalı.

Amerikan askerlerinin bölgeye bir kez daha ayak basması, yapabileceğimiz en kötü hata olur. Ancak bölgedeki müttefiklerimizle çalışarak, bunu ne kadar söylemeyi sevmesem de, “gönüllülerden oluşan bir koalisyonla” direnişçilere teçhizat sağlayabilir, onları silahlandırabilir ve eğitebiliriz.”

McCain, Suriyeli muhaliflerin açık bir şekilde silahlandırılmasına destek vermesine gerekçe olarak, “Zaten yaşananlar adil bir savaş değil”, diye konuştu.

Senatör McCain, son başkanlık seçiminde rakibi olan Başkan Barack Obama’nın Suriye konusundaki tavrını da eleştirdi ve kendisine, uluslararası temsilci Kofi Annan’ın diplomatik girişimlerine destek vermekten vazgeçmesi çağrısında bulundu. McCain eleştiri oklarını NATO’ya da yöneltti:

“Maalesef son birkaç yılda NATO ciddi değişimler geçirdi. NATO Genel Sekreteri Rasmussen, tüm üyelere ittifakın Suriye’ye karışmayacağı yönünde güvence vermeyi kendine görev edindi.

Rasmussen’in yanısıra, NATO müttefiklerimiz beni hayal kırıklığına uğrattı. Eminim ekonomik krizle boğuşuyorlar.  Zaman kazanmaya çalışıyorlar. Ama NATO’yla ilgili iyimserliğim çok az. Eğer Amerika öncülük etseydi bu bir nebze değişirdi. Eskiden hiç olmazsa Amerika perde arkasından liderlik ederdi, şimdi onu da yapmıyor.”

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-06-2012 09:22 - 1162 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım