Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Batı’nın Suriye tutumu G8 mutabakatına aykırı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-08-2013 17:18 - 754 Okunma


Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov batılı ülkelerin Suriye’yi askeri müdahale ile tehdit etmesinin Lough Erne’de gerçekleştirilen G8 zirvesinde varılan mutabakatla çelişen bir tutum olduğunu belirtti.

Bugün Moskova’da düzenlenen basın konferansında konuşan Lavrov: ‘Batı’nın Suriye konusundaki tutum ve davranışları bu sene Temmuz ayında Lough Erne’de gerçekleştirilen G8 zirvesinde varılan mutabakata ters düşmektedir. Zirvenin sonuç deklarasyonunda Suriye’den kimyasal silah kullanımına ilişkin gelecek her türlü bilginin son derece dikkatli bir şekilde ve profesyonelce soruşturulacağı açık bir şekilde yazılıdır’ dedi.

Bakan, söz konusu soruşturmalarının sonuçlarının ise BM Güvenlik Konseyi tarafından sunulması gerektiğinin de altını çizdi.

Lavrov’a göre şu an Suriye Hükümeti tarafından kimyasal silah kullanıldığı iddiası ile ortaya çıkan haberlerden dolayı ülkenin etrafında bir siyasi cepheleşme ve histeri dalgası pompalanmakta. Bu konuyla ayrıca temas eden Bakan: ‘Söz konusu bahane kullanılarak bugün bölgede Esat rejimine karşı kullanılmak üzere devasa boyutlarda silah ve mühimmat sevkiyatları gerçekleştirilmekte ve ilgili bölgelerde depolanmaktadır’ dedi.

Washington, Londra ve Paris’te Suriye Hükümeti tarafından kimyasal silah kullanıldığı yönünde inkâr edilmez kesin kanıtların bulunduğu yönünde konuşmaların resmi düzeyde dile getirildiğini ifade eden Lavrov: ‘Fakat bu kanıtları bir türlü gösteremiyorlar. Bununla birlikte kırmızı çizginin çoktan geçildiğini ve bu safhadan sonra artık geri dönüşün söz konusu olmadığını da ifade ediyorlar’ diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-08-2013 17:18 - 754 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım