Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Batılı askeri müdahalelerde dört milyon sivil öldürüldü
ABD ve Batı ülkelerinin 1990 sonrası müdahalelerinde Irak, Afganistan ve Pakistan'da toplam 4 milyon sivilin öldüğü belirtiliyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-06-2015 09:18 - 561 Okunma
ABD'de 11 Eylül 2001'de ikiz kulelere düzenlenen saldırı sonrası Müslüman terör bahanesi ile yapılan müdahalelerde 2 milyon, son 20 yılda ise batılı ülkelerin sebep olduğu savaş ve çatışmalarda ise 4 milyon insan öldü.
 
ABD merkezli araştırma şirketi PSR tarafından yayımlanan rapora göre ABD ve müttefiklerinin 11 Eylül'den sonraki saldırılarında Pakistan, Irak ve Afganistan'da 2 milyon kişi hayatını kaybetti. ABD'nin 1990 yılındaki Irak işgalinde ve sonrasında uygulanan ambargo sebebi ile hayatını kaybedenler eklendiğinde ise bu sayı 4 milyonu aşıyor.
 
PSR'nin 97 sayfalık raporu, Irak, Afganistan ve Pakistan'a yönelik askeri müdahalelerde hayatını kaybeden sivillerin sayısı üzerine hazırlanan ilk rapor olma özelliğini taşıyor. Rapora göre; ABD ve müttefikleri 2003 yılından itibaren Irak'ta en az bir milyon, Afganistan ve Pakistan'da ise en az 1.3 milyon kişinin ölümüne neden oldu. Körfez Savaşı sonrasında ise Birleşmiş Milletlerin Irak'a uyguladığı ambargo nedeniyle yarısı çocuk olmak üzere 1.7 milyon kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.
Raporda ayrıca gerçek ölü sayısının medya tarafından gizlendiği belirtiliyor. Savaş sonrası Necef'te 40 bin insan defnedildiği halde resmi rakamların sadece bin 354 olduğu bilgisine yer veriliyor. Ayrıca düzenlenen hava saldırılarının da sayısının az verildiği belirtilen raporda 2005'te 25 - 120 arasında değişen hava saldırılarının sayısının sadece üç olarak verildiği kaydediliyor.
 
Rakamların abartılmadığı ve iyimser olarak verildiği ifade edilen raporda 1,7 milyon Iraklı sivilin öldüğü, bunlarda BM ve Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımların da etkili olduğu savunuluyor.
Yemen, Somali, Mali ve diğer Afrika ülkelerinin çalışmaya dahil edilmediği belirtilen raporda bu ülkelerde de 2 milyon insanın öldüğünün tahmin edildiği ifade ediliyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-06-2015 09:18 - 561 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
14-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım