Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Başbakan Erdoğan Putin'le Görüştü
Erdoğan ve Putin'in gündeminde Suriye vardı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-06-2012 10:36 - 1074 Okunma

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeye ilişkin, ''Sayın Putin ile bizim yaptığımız görüşme tabii geleceğe yönelik neler yapabiliriz istikametinde oldu. Şu anda bu akşam çok açık net olarak, Sayın Putin dışişleri bakanına, ben dışişleri bakanıma görevleri verdik. Bundan sonraki süreçte dışişleri bakanları müşterek olarak çalışmaları yürütecekler'' dedi.

G20 Zirvesi'nin ilk gün temaslarının ardından konakladığı Sheraton Oteli'ne gelen Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ''Sayın Putin ile görüştünüz. Daha önce görüşmenin ana gündem maddelerinden birinin Suriye olacağını söylemiştiniz. Suriye konusunda Rusya'nın tavrında bir değişiklik olacak mı? Suriye konusunda atılacak yeni bir adım beklemeli miyiz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Sayın Putin ile bizim yaptığımız görüşme tabii geleceğe yönelik neler yapabiliriz istikametinde oldu. Şu anda bu akşam çok açık net olarak, Sayın Putin dışişleri bakanına, ben dışişleri bakanıma görevleri verdik. Bundan sonraki süreçte dışişleri bakanları müşterek olarak çalışmaları yürütecekler.

Bu arada belki doğrudan komşular diyebileceğimiz ülkelerle veyahutta, daha önce alınmış olan bir karar var biliyorsunuz, o kararda da BM, Arap Ligi bu işin içindeydi. Onlarla beraber tekrar bu sürecin sürdürülmesine yönelik bazı adımlar atılabilir. Yarın da tabii Sayın Obama ile bu konuyu görüşeceğiz. Sayın Obama ile de görüştükten sonra onların bugün Sayın Putin ile yaptığı görüşme de var. Onların da tabii gerçi ortak bir açıklamaları olmuş. Biz kendileriyle de görüştükten sonra neler yapılabileceğini, ne gibi adımlar atabileceğimizi tekrar konuşacağız. Bundan sonraki süreci ağırlıklı olarak dışişleri bakanlarımız yürütecek.''

Başbakan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin,  Görüşmenin en önemli gündem maddesi Suriye... Suriye krizinin çözümü için yeni bir zirve toplamaya hazırlanan Moskova yönetimi, Turkiye’nin de bu zirveye katılmasını istiyor. 

Putin'in devlet başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından gerçekleşen bu ilk görüşmede ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkiler de ele alınacak. Görüşmede Erdoğan'ın iki ülke arasında kurulan Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı için Putin'i Türkiye'ye davet etmesi bekleniyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-06-2012 10:36 - 1074 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım