Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bahreyn'de Yabancı Gazeteciler Tutuklandı
14 Şubat Bahreyn halkıyla dayanışma yürüyüşüne onbinler katıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-02-2013 13:24 - 1004 Okunma

 Bahreyn'de güvenlik güçleri bazı medya mensupları tutukladı.

El-alem haber  kanalının bildirdiğine göre Bahreyn halkının inkılabın ikinci yıl dönümü gösterileri ile eşzamanlı olarak düzenlenen gösterilerde güvenlik güçleri, gösterileri fotoğraflarla belgelemek isteyen Almanya, Fransa ve Associatedpres muhabirlerin de aralarında bulunan bazı fotoğrafçıları tutukladı.

Alınan haberlere göre Al-i Halife rejim güçleri göz yaşartıcı ve zehirli gazlar ve de silahlarla, Âli, Eddeye, El-deraz köyleri ve sitre adasında göstericilere saldırarak onlarca kişiyi yaralayıp 14 yaşında olan 2 çocuğun da aralarında olan onlarca kişiyi de tutukladılar.

Göstericilere karşı dün kullanılan zehirli gazlar, göstericilerin sinir sistemi ve vücutlarına ağır ve ciddi hasarlar veren yasak gazlardan olduğu belirtildi.

Bahreyn'den yayınlanan fotoğraflar güvenlik güçlerinin dün Maname ve diğer kentlerin sokaklarında zırhlı askeri araçlarla devriye gezdiğini gösteriyor.

Bu arada Bahreyn uluslar arası havaalanının da bazı pistleri kapattığı ve bir çok hava yollarının ise Bahreyn uçuşlarını iptal ettiği belirtiliyor.

Al-i Halife rejimi güvenlik güçlerinin Bahreyn'in çeşitli kentlerinde dün ve bugün göstericilere yaptığı saldırıda en az 200 gösterici silahla yaralandı. Bazı yaralıların durumu ciddiyetini koruyor.

Bahreyn güvenlik güçleri dün Al-i Halife rejim karşıtı barışçıl gösteriye silah ve göz yaşartıcı gazlarla müdahale ettiler.

Bahreynli inkılapçıların belirttiğine göre, halkın itirazları karşısında kendini zayıf hisseden güvenlik güçleri silaha sarılıyorlar.

Al-i Halife rejimi güvenlik güçlerinin dünkü saldırısında 16 yaşındaki Hüseyin El-ceziri hayatını yitirdi. Ayrıca Bahreyn'in Ebu Sebi'i bölgesinden Çarşamba günü zehirli gazlardan etkilenen bir kadın da hayatını kaybetti.

El-Alem haber kanalının bildirdiğine göre söz konusu iki Bahreynli ile birlikte inkılabın başlamasından bu yana toplam 125 Bahreynli güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-02-2013 13:24 - 1004 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım