Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bağlantısızlar Hareketi Toplantısının Önemi Artıyor
İran: Toplantı öncesi çıkan haberleri yorumladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-08-2012 11:47 - 1188 Okunma

 İran devlet televizyonun haberine göre, İran İslam cumhuriyeti BMT daimi temsilcisi Muhammed Hazai, Washington Post gazetesinin Bağlantısızlar Hareketi Tahran zirve toplantısı ile ilgili çirkin baş makalesine tepki olarak, teşkilata üye onlarca ülke liderinin bu toplantıya katılmaya hazır olduklarını belirtmesinin, bu olayın önemi ve Bağlantısızlar Hareketi hedeflerini gerçekleştirmek için üye ülkelerin ciddi iradesinin göstergesi olduğunu ifade etti.
 
Washington Post gazetesi yayınladığı çirkin başmakalesinde Bağlantısızlar Hareketi Tahran zirve oturumunu ' faydasız eğlenceli kulüp' olarak yorumlamıştı.
 
İran İslam cumhuriyeti BMT daimi temsilcisi Muhammed Hazai, benzer çirkin ve saçma unvanların kullanılmasını, bağlantısılar hareketinin önemini inkara yönelik boş çabalar olduğuna işaretle, bir çok BMT üyesinin de Bağlantısızlar Hareketine üye oldukları dolayısı ile bu hareketin önemi ve ektili rolünün inkar edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Bağlantısızlar Hareketi 16. zirve toplantısı 26-31 Ağustos tarihleri arasında Tahran'da gerçekleşecek.

Bağlantısızlar Hateketi
Bağlantısızlar Hareketi, kendilerini hiçbir güç bloğuna dahil veya hariç olarak addetmeyen 100 üzerinde ülkenin biraraya gelerek oluşturdukları bir uluslararası oluşumdur. Soğuk Savaş döneminde Batı İttifakı ve Doğu Bloğu'nun yanı sıra üçüncü bir blok olmuştur.

1979 I. Havana Bildirisi'ne göre birliğin amacı, "üye ülkelerin milli bağımsızlığını, egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve güvenliğini, sömürgecilikten, yayılmacılıktan, ırkçılıktan, ve her türlü dış baskı, istila, işgal ve dış müdahaleden" korumaktır.

Üye ülkeler dünya nüfusunun %55'ini, BM üyelerinin 2/3'ünü oluşturur 2012 yılı itibariyle harekete 120 üye ve 21 gözlemci ülke vardır.

Kuruluş 1961 yılında Belgrad'da kuruldu ve büyük ölçüde Yugoslavya devlet başkanı Josip Broz Tito, Hindistan'ın ilk başbakanı Jawaharlal Nehru, [[Mısır'ın ikinci Cumhurbaşkanı Cemal Abdül Nasır, Gana'nın ilk devlet başkanı Kwame Nkruma ve Endonezya'nın ilk cumhurbaşkanı Sukarno tarafıdan kuruldu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-08-2012 11:47 - 1188 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım