Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Azerbaycan'ın Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov'un Ölüm Yıldönümü
19 Haziran 2010 tarihinde gece saat 23.30 civarında Mübariz İbrahimov kimseye haber vermeden, sadece “Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağolsun” diye bir mektup bırakarak tek başına 1 km mayın döşeli sınırı aşarak, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin bulunduğu karakola baskın düzenler. 45 Ermeni asker ve subayını öldürür.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-06-2020 09:54 - 16318 Okunma
7 Şubat 1988 doğumlu Mübariz İbrahimov, 2005 yılında Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Bölüğünde, askerlik hizmetini yaparak 2007 yılında terhis olmuştur.
 
Mübariz İbrahimov tekbaşına 45 Ermeni asker ve subayı öldürdü
 
2 yıl sivil hayatında çalıştıktan sonra, 2009 yılı Ağustos ayında Uzman Çavuş olarak Ordu’ya katılmıştır.
 
Kendi isteği ile Azerbaycan Karabağ cephesindeki, sınır birliğine atanmıştır…
 
19 Haziran 2010 tarihinde gece saat 23.30 civarında Mübariz İbrahimov kimseye haber vermeden, sadece “Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağolsun” diye bir mektup bırakarak tek başına 1 km mayın döşeli sınırı aşarak, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin bulunduğu karakola baskın düzenler. 45 Ermeni asker ve subayını öldürür.
 
Ermeni destek kuvvetleri ile 5 saat, Ermeni silah ve mühimmatını kullanarak çarpışır…
 
Mübariz sabaha karşı Şehit olur.
 
Azerbaycan Devleti, Uzman çavuş Mübariz İbrahimov’u milli kahraman ilan eder.
 
Ermenistan ise, bu bozgun karşısında sınırdaki tüm komuta kademesini değiştirir. Yaşadıkları bu şok hezimetten dolayı, şehit Mübariz’in cenazesini Azerbaycan Devleti’ne 2 aydır teslim etmemiştir.
 
Ermeniler, Mübariz’in cesedinden bile korkmuşlar ki ellerini bağlamışlar ve cesedi üzerinde yaptıkları hakaretleri Rus internet sayfalarında yayınlamışlardır.
 
 
 
Azerbaycan Gençleri Mübariz’ i örnek alıyor..
 
Azerbaycanlı gençlerin verdikleri cevaplarda Milli Kahraman Mübariz İbrahimov‘dan övgü ve gururla bahsettikleri, Azerbaycan böylesine gençlere ihtiyacı olduğu vurgulandı.
 
İbrahimov’un anne ve babasına böylesine bir evlat yetiştirdiği için teşekkür eden gençler, Azerbaycanlı her gencin vatanını kurtarmak için hiçbir şeyden çekinmemesi gerektiğini ifade ettiler.
 
Yöneltilen soruya şehide rahmet dileyerek başlayan gençler, onun şehit edilişinin tüm Azerbaycan’da büyük etki bıraktığını ve Azerbaycan gençlerinin onu örnek aldığını belirttiler.
 
Mübariz İbrahimov
 
Mübariz İbrahimov 7 Şubat 1988 tarihinde Azerbaycan’ın Bilesuvar kazası Aliabad köyünde doğdu.
 
1994 yılında Aliabad köyü Şehit M. Piriyev İlkokulu’na girdi. 2005 senesinde orta öğretimini tamamladıktan sonra askeri görevini yapmak üzere orduya alındı.
 
Askeri hizmetini Azerbaycan İçişleri Bakanlığına bağlı Özel Kuvvetler Birliği’nde yaptı.
 
2007 yılında vatani görevini çavuş rütbesiyle tamamladı. Bir müddet sivil işlerde çalıştıktan sonra 2009 yılının Ağustos ayında Uzman Çavuş oldu. Terter kazasının askeri birliklerinden birinde hizmet etmiştir.
 
AZERBAYCAN’IN MİLLİ KAHRAMANI
 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Mübariz İbrahimov’a “Azerbaycan’ın Milli Kahramanı” ünvanını vermiştir.
 
 
 
Mübariz İbrahimov kimdir ? Kahraman savaşçı Mübariz İbrahimov ‘un hayatı
 
Mübariz İbrahimov, 7 Şubat 1988 tarihinde, Bilesuvar kazası Aliabad köyünde dünyaya gelmiştir. 1994 yılında Aliabad köyü şehit M.Piriyev ilkokulunda başlayıp 2005 yılında orta öğretimini tamamladı.
 
Aynı sene askeri görevini yapmak üzere hizmete alındı. Askeri hizmetini Azerbaycan İçişleri Bakanlığına bağlı Özel Kuvvetler Birliğinde sürdürmüştür. 2007 yılında askeri hizmetini Çavuş rutbesiyle tamamladı.
 
Bir müddet sivil işlerde çalıştıktan sonra 2009 yılının Ağustos ayında Uzman Çavuş (Gizir) rutbesiyle orduya katılmıştır. Bir süre sonra ise kendi talebiyle Azerbaycanın Karabağ cephe bölgesindeki askeri birliklerden birine atanmıştır. 2010 yılının Nisan ayından itibaren şehit olduğu güne kadar Terter kazasının askeri birliklerinden birinde hizmet etmiştir.
 
Azerbaycan Milli Kahramanı Mübariz’i Duyan Var Mı?
 
Azerbaycanda milli kahramanı olarak seçilen Mübariz İbrahimov’u Türkiyede kimse tanımıyor, hiç kimse bu kahramanın ne yaptığını bilmiyor !
 
Peki Mübariz ne yapmıştır?
 
 
Bu kahraman vatan evladı Atası gibi vatan toprağının işgaline dayanamamış, 1 km genişliğindeki yoğun mayınlı araziyi geçip tek başına 19 haziran 2010 tarihinde saat 23.00 sularında 21.Ermeni Sınır Birliğine saldırmış, ermeni cepaneliğini de el geçirerek 5 saat boyunca koca birlikle çatışmıştır.
 
7’si subay olmak üzere 40’ın üzerinde ermeni askerini öldürmüş şanlı Türk şehididir. Öldükten sonra Ermeni hükümeti naaşını, Azerbaycan devletine vermemiş, naaşının bile elini kelepçeleyerek ,işkence yapmışlardır.(Herhalde ermenilerde biliyor Şehitlerin asla ölmeyeceklerini).
 
Mübariz İbrahimov’un babası Ağakerim İbrahimov’un anlattıklarından:
 
"Olay günü sabah erken saatlerde beni telefonla aradılar. oğlumun eve gelip gelmediğini sordular. hatta çok miktarda silah götürdüğünü ve araziden uzaklaştığını bildirdiler. "ben oğlumu tanırım, sınıra doğru gidin" dedim. daha sonra mektubunu bulmuşlar…
 
İşte Bu vatan evladı kahraman yiğidin ailesine yazdığı fevkalade dokunaklı mektup
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-06-2020 09:54 - 16318 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım