Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ayetullah Şirazi'den Papa'ya Irak mektubu
Bu vahşetler İslam'a mal edilmemeli
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-08-2014 08:25 - 1093 Okunma

 Büyük taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’a Irak’ta yaşanan  olaylar nedeniyle bir mektup kaleme aldı. Ayetullah Şirazi mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Son zamanlarda Vatikan yetkilileri, İslam âlimlerinden IŞİD terör örgütünün Kuzey Irak’ta yapmış olduğu terör saldırılarına karşı Hristiyanlara yardımcı olmaları konusunda ricada bulundular.

Aynı zamanda sizin kendiniz Birleşmiş Milletler Genel sekreterinden, Irak’ta yaşayan Hıristiyanlar için tüm imkânlarını seferber etmelerini istediniz.

Sizlerin bu önerilerinizi samimiyetle kabul ediyor ve semavi dinlerin temsilcilerini, liderlerini ve rehberlerini insanlık adına işlenen bu tür cinayetleri kınamalarını bekliyorum. Bu konuda dikkatinizi iki noktaya çekmek istiyorum.

1- Uzaktan ve yakından din ile alakası olmayan bu tür tekfiri guruplar tüm beşeriyetin başına büyük bela olmuştur. Bizler yıllarca bu gurupların tehlike boyutunu dünyaya haykırdık. Şahsen üç yıl önce Vatikan Meclis Başkanı ile yaptığım görüşmede şöyle dedim: “Hemen hemen tüm sohbet ve derslerimde bu tür aşırıcı gurupların faaliyetlerini şiddetle kınıyorum. Bu tür azınlık gurupların faaliyetlere İslam’a mal edilmemelidir.”

Kuran-ı Kerim’in emri doğrultusunda İslam Peygamberi (s.a.a) beşeriyete rahmet olarak gönderilmiştir. Fakat ne yazık ki, bazı siyasetçiler, kanaat önderleri ve âlimler bu görüş karşısında görüş bildirmekten sakınmış ve hatta fiili olarak görüş bildirenleri de kınamışlardır. Eğer bazı batılı ülkeler ve bölge devletleri bu tür aşırıcı guruplara olan maddi ve manevi destekten vazgeçerse bu tür guruplar kendiliğinden kaybolmaya mahkûmdur. Bu hassasiyetin gösterilmeye başlanacağı andan itibaren masum insanlar ölmeyecek, kadınlar ve çocuklar emniyet ve huzur içerisinde yaşayacaklardır.

2- Şahsen beklentimiz, Vatikan’ın sizin başkanlığınız döneminde yapılan zulümler ve katliamlar karşısında daha dikkatli ve şeffaf olmasıdır. Bu zulümler, işlenen cinayetler ve katliamlar ister Müslüman ülkelerde yaşayan azınlık Hıristiyanlara yönelik olsun isterse Hıristiyan ülkelerde yaşayan azınlıktaki Müslümanlara yönelik olsun hiç fark etmez. Zira zulüm, dünyanın neresinde olursa olsun zulümdür."

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-08-2014 08:25 - 1093 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım