Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ayetullah Mekarim Şirazi Cevap Veriyor: Acaba kızların ergenlik ve teklif yaşlarının erken olması erkeklerin şanslı olduğunun ve kadınlara üstünlüğünün bir göstergesi midir?
Ayetullah Mekarim Şirazi, kızların ergenlik ve teklif yaşlarının erken olması, ama buna karşılık erkeklerin ergenlik yaşının daha geç bir vakitte girmesi kadınlar ile erkeker arasında bir ayrımcılık mıdır, sorusuna cevap verdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2020 11:11 - 3445 Okunma
Soru: Acaba kızların ergenlik ve teklif yaşlarının erken olması erkeklerin şanslı olduğunun ve kadınlara üstünlüğünün bir göstergesi midir?
 
Cevap: Kadınlar hakkındaki bazı İslam hükümleri garezli kişilerin ve cahil kimselerin şüphe ortaya atmalarına neden olmuştur. Mesela bazıları kızların ergenlik yaşının erken girmesi ve dolayısıyla teklif yaşının daha önceden girmesini erken gelmiş bir zahmet olarak nitelemiş ve bu yüzden erkeği daha şanslı ve kadından daha üstün bilmişlerdir. Halbuki olay şu şekildedir: Kadının başarısı erkekten daha fazladır ve eğer biraz müsamaha edersek en azından kadın erkek gibidir, demeliyiz. Kadın dokuz yaşını bitirip on yaşına girince hemen Yüce Allah onu huzuruna kabul etmektedir ve onunla konuşmaktadır. O yaşta erkek henüz oyun ile meşgul iken kadın Yüce Allah ile razü niyaz etmekte ve namaz kılmaktadır. Namaz gibi diğer teklifler de böyledir. Bu, şunu gösteriyor ki kadın faziletleri kazanmada erkekten daha üstündür. Bu esasta ergenlik ve büluğ bir şerafettir. Süluk ehli olanlar diyor ki: Bizler müşerref olduk, mükellef değil; çünkü hiçbir zahmet ve zorluk yoktur; aksine işin içinde gerçekte şeref vardır.
 
Öte yandan uzmanlar diyor ki: Kızların gelişimi erkeklerden daha hızlıdır. Şöyle ki kadınların kemiklerinin gelişimi, dişlerinin çıkması, cinsel organların gelişimi erkeklerden daha hızlıdır. Kızların erkekleri geçiş ortalaması yüksek olup tüm çocukluk ve büluğ döneminde bu kalıcıdır.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2020 11:11 - 3445 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım