Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ayetullah İsa Kasım'dan Bahreyn mesajları
Taleplerimiz açık ve nettir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-07-2014 13:30 - 1109 Okunma

Bahreyn İslamî Milli Vefak Cemiyeti, mücadeleci alim Ayetullah Şeyh İsa Kasım Manama kentinde kıldırdığı Cuma namazı hutbelerinde Bahreyn’de devam eden barışçıl gösterilere dikkat çekerek, "Biz Bahreyn halk hareketinin barışçıl şekilde devam etmesi ve her türlü şiddet eyleminden uzak olması konusunda ısrarlıyız. Buna karşılık halk hareketinin taraftarlarının da haksız yere kanı dökülmemelidir. Hükümet de bizim bu barışçıl tepkilerimize katılmalı, ferasetli ve adil davranmalı, masum halkın kanının dökülmemesi için memurlarına engel olmalıdır. Bunu yapmasına rağmen birileri haksız yere kan döktüğü takdirde İslam’da belirlenmiş olan yollarla suçu sabit olanları da adalete teslim etmelidir." dedi.

Ayetullah İsa Kasım konuşmasında şunları söyledi: Eğer yönetim bunu yapacak olursa hiç kimsenin de bir itirazı olmayacaktır. Çünkü delil ve kanıtla haksız yere kan dökmüş olduğu ispatlanan birini hiç kimse savunamaz, onun cezalandırılması haktır. Fakat rejim haksız yere halkın kanını dökmüş olan kendi adamlarını da cezalandırmalıdır.

Bizim tüm çabamız zulümden kaçış, terörden uzaklaşmak, meşru hakların çiğnenmesini önlemek, Allah’ın dinine ve İslam mezheplerine saygısızlığı durdurmak, insanların haksız yere kanlarının dökülmesini engellemek içindir. Bizim tüm çabamız milletin güvenliğini ortadan kaldıracak tekfircilikten uzaklaşmak içindir. Tekfircilik, dinin temel ilkelerini zayıflatmakta ve korkunun hâkim olduğu güvensiz bir ortam oluşturmaktadır. Bu zihniyet tek ümmetin evlatları arasında cahiliye dönemindeki anlamsız çatışmaları tetikleyen faktörlerin başında gelmektedir. Bu düşünce, bir toprağı paylaşan ve aynı havayı teneffüs eden insanlar arasında düşmanlık çıkarır.

  İsa Kasım sözlerini şöyle sürdürdü: Bahreyn meselesi bir hukuk meselesidir. Hakları gasbedilmiş insanlar var; siyasi hakları, sosyal hakları, dini hakları, kültürel hakları, geçim hakları ve diğer insani hakları hiçe sayılmış bir milletten söz ediyoruz. İşte bizim mücadelemiz bu haklarımıza kavuşmak içindir; yönetimden bir lütuf beklemiyoruz, sadece hakkımız olan ve kendimize ait olan, ancak zorla elimizden alınmış olan haklarımızı istiyoruz. Bu haklarımızı ararken de asla bir haksızlığa ve taşkınlığa tevessül etmeyiz. Barışçıl ve insani yöntemleri kullanarak haklarımızı ararız ve bunda da ısrarlıyız. Biz hiç kimsenin hakkına tecavüz etmeyi caiz görmeyiz ve biz adaletten öte bir şey istemiyoruz, fitne peşinde değiliz. Biz yeryüzünde fesat ve bozgunculuk çıkaranlardan değiliz. Biz adaleti istiyoruz ve bunu da intikam duygusuyla değil, hakkımız olduğu için istiyoruz. Bizler kendimiz için beğenmediğimiz şeyleri başkaları için de beğenmeyen bir anlayış sahibiyiz.

Şeyh İsa Kasım sözlerinin sonunda terör konusuna değinerek şöyle konuştu: Tefrikacılık ve terör, her ikisi de yıkıcıdır, tahrip edicidir. Bu iki unsur tüm milletleri tehdit etmektedir. Eğer bir milletin arasına tefrika ve terör belası girecek olursa artık o milletin diğer milletler arasında hiçbir itibarı kalmaz. Bu iki bela ise yanlış politikalardan beslenir. Terör ve tefrika yanlış politikaların ürünüdür.diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-07-2014 13:30 - 1109 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım