Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ay’da füze üssü kurmayı planlamış!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-07-2014 15:18 - 1237 Okunma

Daily Miror’un kısa bir süre önce açıklanan gizli belgeleri kaynak göstererek geçtiği haberde, ABD’nin 1959 yılında Dünya’nın uydusu Ay’a bir askeri üs kurmayı ve bu üsten fırlatacağı füzelerle yeryüzündeki düşmanlarını vurmayı planladığı belirtildi.

Amerikalıların Ay’a ayak basışının 45. yıldönümü dolayısıyla açıklanan 100 sayfalık gizli raporda, Horizon adı verilen projenin Dünya’nın Ay’dan izlenmesine yönelik olarak hazırlandığı ifade ediliyor. Günümüzde Amerikalıların söz konusu planı, bir bakıma gerçekleşmiş durumda. Bilindiği üzere Dünya yörüngesinde uçan çok sayıdaki Amerikan uydusu, gezegenimiz üzerindeki tüm hareketleri gözlemleyip saniye saniye kaydediyor. Gazetenin ilgili haberinin devamında ise ABD’nin söz konusu projeyi fırlatma rampasının kurulacağı yerin seçimine kadar ilerlettiği de ayrıca kaydedildi.

ABD Ordusu Balistik Füze Ajansı’nın söz konusu projeye ilişkin olarak o tarihte hazırlamış olduğu raporda şu ifadelere yer verilmiş: ‘‘Ay’da kurulacak olan askeri üs, ABD’nin Dünya’nın uydusu üzerindeki çıkarlarının korunması ve Ay’dan Dünya’nın ve uzayın izlenmesi için gereken teknolojinin gelişimi için gereklidir. Söz konusu üs, Ay’da ve uzayda yapılacak olan araştırmaların yanı sıra, Ay’daki askeri operasyonlarda ve ihtiyaç halinde çeşitli bilimsel araştırmalarda da kullanılabilir’’.

O dönemde 5 milyar dolara mal olması beklenen proje kapsamında inşa edilecek ve 2 adet nükleer reaktörün de yer alacağı üste 12 eğitimli askerin görev yapması düşünülmüş ve Ay’a 200 ton inşaat malzemesinin yanı sıra, 150 adet Satürn A tipi balistik füze gönderilmesi de planlanmış.

Öte yandan, radyasyonun uzaydaki farkı yaşam formları üzerinde nasıl bir etki gösterebileceği konusu da ilgili proje kapsamında ayrıca ele alınmış.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-07-2014 15:18 - 1237 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım