Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Altı ilde sokağa çıkma yasağı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-10-2014 06:55 - 913 Okunma

 Türkiye genelinde Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto için düzenlenen gösterilerde en az 14 kişi hayatını kaybetti. Şiddet olaylarının tırmandığı yerlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 Dünkü gösteriler Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı güneydoğu illerinde yoğunlaştı.



Diyarbakır'da IŞİD'i protesto eden göstericilerle İslamcılar arasında çıkan çatışmada 8 kişi öldü. En az 10 kişi yaralandı. Çok sayıda araç, işyerleri ve kamu binaları ateşe verildi. Mardin'de 2, Siirt'te 2, Batman ve Muş'ta bir kişi hayatını kaybetti.

Güvenlik güçleri İstanbul ve Ankara'daki gösterilere göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Antalya, Mersin ve Adana, "Kobani gösterileri"nin düzenlendiği diğer şehirler arasında yer aldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir ve sokaklardan çekilinmelidir. Aksi takdirde öngörülemeyen sonuçları olur bu meselenin" dedi.

 Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçeleri de dahil edilerek perşembe saat 06.00’ya kadar uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için saat:07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Yapılan değerlendirme sonucu sokağa çıkma yasağının Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp ilçelerinin de dahil edilerek 9 Ekim Perşembe günü saat 06.00’ya kadar uzatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir.

Güvenlik, sağlık (112 komuta kontrol, 112 Acil Sağlık İstasyonları, hastanelerde vardiye değişimleri), itfaiye, su, doğalgaz, elektrik, ulaşım idaresi çalışanları hariç diğer kamu görevlileri idari izinli olacaktır."

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-10-2014 06:55 - 913 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım