Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ali Yeral'dan saldırı açıklaması
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-05-2013 14:34 - 1851 Okunma

Antakya Ehli Beyt Vakfı başkanı Ali Yeral Hatay'da bulunan evine yönelik saldırıyı değerlendirdi. Yeral sağduyu çağrısında bulundu.

Ali Yerel Uluslararası İslami Uyanış Konferansına katılmak için bulunduğu Tahran'da yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Bizler Antakya gibi bir yerde barış ve medeniyetin başkentinden, barış ve sevgi mesajları verirken benim evime giriyorlar. Evimi yağmalayıp seni yakacağız mesajı bırakıyorlar. Ailemi korku ve paniye sevk ediyorlar. Bu saldırı karanlık güçlerin bir palanıdır. Devletimize ve emniyetimize güveniyorum temennim odur ki evi yağmalayan ve tehdit mesajı bırakan şahısların mutlaka parmak izleri vardır bunların tez elden yakalanıp cezalandırılacağını umuyorum.  

Bu çirkin olaydan amaçlanan barışı ve kardeşliği dinamitlemektir diyen Ali Yeral, tahriklere kapılmayın çağrısında bulundu. Yeral; "emniyetimiz, devlet güçlerimiz olaya el koymuşlardır. Yakın bir zamanda bu yarasaların yargı önüne çıkarılacağından şüphe duymuyoruz." Açıklamasında bulundu.

Yeral bu günde Hatay'ta basın açıklaması yaptı

Antakya Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişilerce evine yapılan saldırının faillerinin en kısa sürede güvenlik güçleri tarafından yakalanması ve adalete teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Yeral, evinin bulunduğu Antakya merkeze bağlı Ekinci beldesindeki bir salonda düzenlediği toplantıda, evine yapılan saldırı ve kendisine bırakılan, ‘sizi mahvedeceğiz canınızı yakacağız’ yazılı notla ilgili açıklamalarda bulundu.

Daha önce de sayısız tehditlere ve hakaretlere uğradıklarını, ancak ilk defa fiili bir saldırıyla karşılaştıklarını ifade eden Yeral, “Ailemi aradığımda, daha önce sayısız tehdit ve hakaret gördüğümüzü zaten biliyordum. Ama biz şimdiye kadar tüm bunları görmezden geldik. Şu an karanlık güçler, teröristler ve karanlık yarasaları sözden fiiliyata geçmiş durumdalar” dedi.

Bundan iki ay önce de evine girildiğini kaydeden Yeral, eşinin evine girenleri görmesiyle birlikte bu kimliği belirsiz şahısların kaçtığını söyledi. Kendisi yurt dışındayken evine girildiğini ve yatak odasındaki elbiselerin, örtülerin parçalandığını, yatak odasındaki aynaların kırıldığını kaydeden Yeral, evin bir savaş alanına çevrildiğini söyledi.

Devletini çok seven bir vatandaş olduğunu ve adalete güvendiğini vurgulayan Yeral, bundan çok önce zamanlarda yapılan olayların faillerinin bile bulunabildiği günümüzde, bu olayın faillerinin de en kısa sürede yakalanacağına inandığını belirtti.

Evine girenlerin kendisine küçük bir not da bıraktığını aktaran Yeral, bu notta ‘sizi mahvedeceğiz canınızı yakacağız’ ibaresinin yazılı olduğunu dile getirdi.

Yaşananlara rağmen sağduyu ve hoşgörünün ön planda olması için salonda bulunan vatandaşları uyaran Yeral, hiç kimsenin provokasyonlara gelmemesi gerektiğini belirtti. Yapılanların Hatay’ın barış ve sevgi ortamına zarar vermeyi amaçladığının altını çizen Yeral, ne olursa olsun herkesin sağduyusunu korumasını istedi.

Yeral, zanlıların en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmesini istedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-05-2013 14:34 - 1851 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım