Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ali İsmail Korkmaz'ın davasında ilk duruşma
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-02-2014 16:02 - 856 Okunma

Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasının ertelenen ilk duruşması bugün Kayseri'de görülmeye başlandı.
Ali İsmail Korkmaz davası Kayseri'de başladı. Duruşmada yaklaşık 2 saat geride kaldı ancak, yargılama güç şartlarda yapılıyor. Yaşanan sorunlardan biri salonlara dair...

Kayseri'deki yeni adliye binasındaki salonlar küçük olduğu gerekçesiyle eski adliye binasındaki salon tercih edildi, ancak çok sayıda katılımcı var. Yaklaşık 300 avukat, Korkmaz'ın yakınları ve çok sayıda katılımcı nedeniyle salonda adım atmak imkansız.

Davayı çok sayıda milletvekili de takip ediyor.
Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi de orada.

Anne Korkmaz, Ali İsmail'in fotoğrafını taşıyarak geldi ve 'Ali İsmail'i de getirdim' dedi. Anne Korkmaz bir ara sanıklara da 'Ali size ne yaptı? annelerinizin çocuklarınız yüzüne nasıl bakıyorsunuz' diye seslendi.

Ardından kimlik tespiti yapılmaya başlandı. Kimlik tespiti yapılırken bir arbede yaşandı. Jandarma uzman olduğunu beyan eden ve silahlı olduğu iddia edilen bir kişi ve avukatlar arasında arbede yaşandı. Şahış dışarı çıkarıldı. Şahsın adının İbrahim Karaman olduğu belirtildi ve sanıklardan birinin amca olduğunu öğrenildi.

Savunmada fiziki şartlarına ilişkin de sorunar yaşanıyor. Özellikle ses sorunu yaşanıyor. Avukatların sesi duyulamıyor. Ara verildiğinde ses sistemiyle ilgili bir çalışma yapılacak.

Eskişehir'de 2 Haziran 2013'te Gezi Parkı odaklı eylemde darp edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Korkmaz'ın darp edilmesi olayına karıştığı iddia edilen 8 sanıktan 5'i tutuklanmış, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Kasım 2013'te görülmeye başlanması planlanan davanın ilk duruşması, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı rapor doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle 3 Şubat'ta Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi kararlaştırılmıştı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-02-2014 16:02 - 856 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım