Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ALEVİ Katliamına AMERİKA da Destek Oldu
Suriye’nin İdlib kentindeki savaş sürerken, ABD’nin desteklediği bir "ılımlı" muhaliften itiraf geldi: ABD, Cisreşşuğur ve Gab düzlüğündeki savaşa destek veriyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-05-2015 11:34 - 733 Okunma
Suriye'nin İdlib kentine yönelik El Kaide öncülüğündeki ittifakın saldırısı sürerken, Alevi katliamına neden olan saldırıya verilen dış destek de netleşiyor. McClatchy DC'ye konuşan ABD destekli "ılımlı" terörist Cemiyel Radun, İdlib ve Cisreşşuğur'dan geri çekilen Suriye ordusunun ikmal ve geri çekilme hattında bulunan Gab düzlüklerini kendilerinin tuttuğunu ileri sürüyor. 
 
Radun'un liderliğindeki Sukur el-Gab isimli çete, ordu birliklerini Gab'ın kuzey kısımlarında tutmaya çalışıyor. Radun'a göre, İdlib'de çetelerin kazandığı başarı, yalnızca muhaliflerin değil, ABD'nin de bölgeye bakışında değişikliğe neden oldu. Şam Cephesi'nden Muhammed el-Gabi isimli bir çete liderine göre, ABD Cisreşşuğur ve Gab savaşına destek veriyor. Buna göre Cisreşşuğur ve Gab cephesinde savaşan çetelere, ABD tarafından anti-tank TOW füzeleri ile birlikte askeri ve lojistik destek veriliyor. 
 
Radun, Cisreşşuğur cephesinde savaşmamış. Ancak birkaç hafta önce Gab Vadisi'nde ordu birliklerini karşılayacağını söylediğinde, ABD'li yetkilinin kendilerine TOW tedarik ettiğini belirtiyor. Gabi'ye göre, eğer ordu Eriha'dan da çekilirse, "muhaliflerin" Hama-İdlib-Lazkiye üçgenini birleştirme şansı olacak. Gabi, İdlib'deki "başarı"nın, "ılımlılar", IŞİD ve Nusra Cephesi arasındaki uyumdan kaynaklandığını düşünüyor. Gabi, ABD'den daha fazla destek gelmesi halinde, "ÖSO'yu yeniden inşa edebileceklerini" ve sahadaki dengeleri değiştirebileceklerini iddia etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-05-2015 11:34 - 733 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
12-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım