Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ajanlar sınırda cirit atıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-02-2013 09:42 - 991 Okunma

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak; Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki, Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlama nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. Patlamada hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kamalak; patlama ile ilgili bir çok karanlık noktanın bulunduğunu belirterek; özellikle ‘bölgede cirit atan yabancı ajanlara” dikkat çekti.
“Reyhanlı ilçemizde bulunan Cilve gözü sınır kapısında yaşanan patlama, çok karanlık bir olaydır” diyen Kamalak; şu değerlendirmeyi yaptı:
 
“Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Bu menfur olay vuku bulur bulmaz, bölgedeki arkadaşlarımızla irtibata geçtik. Genel İdare Kurulu Üyemiz ve Hatay il başkanımız Necmettin Çalışkan beyden bilgi aldık. Cilvegöze sınır kapısı bir süredir yalnızca yardım kapısı olarak işlev görüyordu. Suriye için hayat damarı niteliğinde idi. Öyle anlaşılıyor ki birileri bu kapının kapanmasını istiyor. Muhalifler, kontrol altında tuttukları ve kendileri için hayat kaynağı olan bu kapının açık kalmasını ister. Suriye yönetiminin muhaliflerin kontrolündeki kapıdan bomba yüklü araçla giriş yapması kolay değildir. Bu nedenle Suriye yönetiminin bu operasyonu yapmış olma ihtimali zayıftır.

O zaman geriye ciddi bir ihtimal olarak, bölgeyi daha da karıştırmak, daha da tahrik etmek isteyen dış güçler ve onların bölgede cirit atan ajanları ön plana çıkıyor. Olayın perde arkasında dış güçler araştırılmalıdır. Bu olayla sınır kapısının kapanmasını, olayların Hatay’a sirayet etmesini ve Hatay halkını birbirine düşürmeyi amaçladıkları endişesindeyiz. Daha önceki açıklamalarımızda da dikkat çekmiştik. Maalesef son süreçte bir çok yabancı ajan ve taşeron örgüt, bölgedeki gerilimi arttırmak ve tahrik etmek için yoğun bir faaliyet yürütüyor. Bu vahim saldırının en kısa sürede aydınlatılması en büyük temennimizdir. Ancak bu tür saldırıların önlenebilmesi için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması şarttır. Bunun yolu da bölgede  cirit atan yabancı batılı ajanları kontrol etmek ve onların faaliyetlerini engellemekten geçiyor. Halkımız oynanmak istenene oyunlara karşı tahriklere kapılmamalı ve duyarlı olmalıdır.”

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-02-2013 09:42 - 991 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım