Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ahmedinejad'dan Saldırı Uyarısı
Düşmanı ilk adımında kovarız
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-12-2012 14:38 - 1040 Okunma

 İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ahmedi Nejad, İsfahan'da düzenlenen bazı sanayi projeleri açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Amerika şah döneminde despot bir rejimi desteklediğini, ancak şimdi İran milleti İslam inkılabını zafere kavuşturunca, bu millete karşı çıkmaya başladığını belirtti.

Amerika Saddam'ı İran'a karşı kullandığını belirten Ahmedinejad, o yıllarda nükleer mesele adında bir bahane olmadığını, şimdi de zaten bu mesele bir bahaneden öteye gitmediğini vurguladı.

Düşmanların İran milletinin tarihini iyi okumaları gerektiğini belirten Ahmedinejad, düşmanlar bir kaç adım ileri gelebileceğini, ancak onları kendi sınırlarının içine kadar geri püskürteceklirini kaydetti.

 Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, ABD İHA’sının avlanması, İranlı gençlerin yüksek teknolojilerde kaydettiği ilerlemeyi yansıttığını vurguladı.

  Muhabirimize Amerika’ya ait bir İHA’nın İran hava savunması tarafından avlanmasını değerlendiren Mihmanperest, saldırgan tarafları caydırmak ve güvenlik ve istikrarı arttırmak, her ülkenin kendi hava savunmasını geliştirmesinde geçerli bir kural olduğunu belirtti.

Sözcü, bugün İran, hava savunmasında kendi genç yeteneklerine dayanacak seviyeye ulaştığını vurguladı.

Amerikan İHA’sını avlamak, İranlı gençlerin kendi hava sahalarını korumakta ilerleme kaydettiğinin işareti olduğunu belirten sözcü, İran hava sahasının ihlali, uluslararası yasaların çiğnenmesi anlamına geldiğini ifade etti.
İslam İnkılabı Muhafızları (Sipahiler) Ordusu Baş Komutan Vekilli General Hüseyin Selami de dün Arak’ta Ruhullah Ordusu Komutanlığının devir teslim merasiminde yaptığı konuşmasında, Amerikalı yeni bir pilotsuz casus uçağının ülkemizde avlanması olayına değinerek “İslami İran bugün şehitlerimiz kanının bereketi ve kadınlı, erkekli kahraman halkımızın gurur verici gayretleri sayesinde düşmanların bütün yaptırımları karşısında direnirken onların bu komplolarını da başarısızlığa dönüştürebilmiştir” dedi.

General Selami daha sonra, ülkemizin İslam inkılabının başından itibaren yaptırım şartlarına maruz kaldığı, ancak bütün yaptırımları fırsata dönüştürüp ilerlemeler kaydettiğini hatırlatarak “Eğer ABD’nin kendisi bu tür yaptırımlara uğratılsaydı, onca baskılar karşısında bir gün bile dayanamazdı” diye vurguladı.

Sipahiler Ordusu Baş Komutan Vekili General Selami ayrıca “ABD’nin pilotsuz casus uçağı operasyonunda yeniden mağlup kalması, bu ülkenin yüksek askeri ve ekonomik güce sahip olması ve dünyanın siyasi düzenine istila kurmuş olmasına rağmen İslami İran karşısında gerekli kabiliyetlere sahip olmadığını ve İran’ın bu ülkenin programlarını kolayca bozabileceğini ortaya çıkardı” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-12-2012 14:38 - 1040 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım