Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Adana'da El Kaide Operasyonu
Suriye’ye sarin gazı götürürken yakalandılar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-05-2013 15:25 - 1296 Okunma

Adana’da El Kaide’ye bağlı El Nusra Cephesi üyesi olduğu iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, bomba yapımına kullanılan ve “kitle imha silahları” kategorisinde olan sarin gazı ile yakalandı.

El Kaide’ye bağlı El Nusra Cephesi üyelerinin eylem hazırlığında olduğunu belirleyen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın verdiği bilgiler ışığında hareket eden Adana Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri 12 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 2 kg Sarin gazı bulunduğu kayıtlara geçti. Sorgulamaları tamamlanan 5 kişinin örgütle ilişkisi olmadığının belirlenmesi üzerine savcılık serbest bırakılmasını istedi. Sorgulamaları süren 7 kişinin ise yarın sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
 
Zanlıların kaldıkları ikametlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda bilgi, belge ve dijital verilere el konuldu. Ayrıca zanlılara ait olduğu belirlenen silah ve mermilerde incelenmek üzere emniyete götürüldü. Bunun yanı sıra zanlılara ait adreslerde iki kilogram da Sarin gazı ele geçirildi. Bilindiği üzere Sarin gazı, bir çeşit sinir gazı olarak biliniyor. Renksiz ve kokusuz olduğu için teşhisi de son derece zor olan bu gaz, etkili ve öldürücü bir özellik taşıyor. 1991 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kitle silahı kategorisine de alınan Sarin gazının depolanarak saklanması da Kimyasal Silahlar Konvensiyonu tarafından 1993 yılında yasaklandı. Öte yandan zanlıların Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları da  devam ediyor. Polis zanlılara, Sarin Gazı'nı nasıl temin ettikleri ve bunu ne amaçla kullanacakları yönünde soru yöneltti. Zanlılar, ellerindeki malzemeleri öncelikli olarak Suriye'de çatışma bölgelerine götürecekleri yönünde bilgi verdikleri ileri sürüldü. Polis, zanlıların Sarin Gazı'na nasıl ulaştıkları yönündeki çalışmalarını da derinleştiriyor. Ayrıca kimyasal özellik taşıyan bir gazın ele geçirilmesi üzerine konu anında İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlığa da bildirildi.   
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-05-2013 15:25 - 1296 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım