Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD’nin Müdahale Ettiği her Ülkede Terör Akımının Türemesini Sorgulamak Gerekiyor
ŞAM – Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihat el Lahham İran Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani ile bulunduğu temasların ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-12-2014 14:04 - 718 Okunma
Basın toplantısında Lahham; Suriye ve İran’ın teröre karşı mücadele ve bölge halklarını savunmada daimi bir şekilde koordinasyon ve işbirliğinde olduklarını belirtti.
 
Lahham İran’dan Rusya’ya, Çin’e ve Latin Amerika devletlerine kadar Suriye dostlarının takdim ettikleri destek ve takındıkları gerçekçi ve adil tutumun Suriye’nin teröre karşı mücadelesinde temel bir faktör teşkil ettiğini ifade etti.
 
Basın konferansında Laricani; “Suriye’ye hizmet etmek ve teröre karşı onu desteklemek biz İranlılar için bir gurur ve onur kaynağıdır..” ifadesini kullandı.
Suriye’nin maruz kaldığı bu evrensel savaşla ‘siyonist varlık’ İsrail’e karşı koyma ve direnmenin vergisini ödediğine işaret eden Laricani; dolayısıyla hükümet ve halk olarak Suriye’yi desteklemenin bir gereksinim ve vacip olduğunu söyledi.
 
Terörü destekleyen devletlere seslenen Laricani; söndürülmesi mümkün olmayan bir ateş alevlendirme macerasında olduklarını, bu ateşin kendilerine de uzanacağına dikkat çekti.
Laricani ABD’nin müdahalede bulunduğu istisnasız her devlette terörist bir akımın türeyip yayılmasının nedenini sorgularken, bu soruya cevap vermenin gerekliliğine dikkat çekti.
 
SANA Ajansının bir sorusuna cevabında Laricani; gerek Batılı gerekse Arap tüm devletlerin Suriye’deki krize siyasi çözüm arayışında olduklarını öne sürdü. Bu devletlerin büyük çoğunluğunun yegane çözümün siyasi çözüm olduğuna ikna olduklarına dikkat çeken Laricani; fakat kimi devletlerin bu görüşe karşı olduklarını ve provokatör icraatlarda bulunduklarını kaydetti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-12-2014 14:04 - 718 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım