Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD’den İsrail’e tam güvence
ABD’den İsrail’e tam güvence ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, ‘İsrail’e İran ile nükleer anlaşmaya varılsın ya da varılmasın, İsrail devletinin her zaman bize güvendiği konularda, teminatlarımızı yerine getirmek bizim için zorunludur’ dedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-06-2015 08:57 - 584 Okunma
İsrail’e ziyarette bulunan ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, İsrail Genelkurmay Başkanı General Gadi Eisenkot ve Savunma Bakanı Moşe Yaalon ile görüştü. Görüşmelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dempsey, İsrailli yetkililerin, ABD’nin İran’a karşı savunma oluşturmaya çalışan Körfez ülkelerine silah satışından duydukları endişeyi dile getirdiğini söyledi. Dempsey, “İsrail, kendilerine sadece niteliksel olarak yardım ettiğimizden emin olmak istiyor. ABD, Körfez ülkelerinin ordularının büyümesine ve gelişmesine yardımcı olurken bu orduların bölgede üstünlük kazanacak kadar büyümeyecekleri konusunda teminat istiyorlar” dedi.
 
İran ile olası bir nükleer anlaşmanın İsrail’in güvenliğine katkıda bulunup bulunmayacağını söylemek için henüz erken olduğuna dikkati çeken Dempsey, “Eğer bir anlaşma yapılırsa... Güvenliği sağlamak için (İsrail ile) hızlı ve kapsamlı bir şekilde yeni düzenlemeler yapmamız gerekiyor. İsrail devletinin her zaman bize güvendiği konularda teminatlarımızı yerine getirmek bizim için zorunludur. Anlaşma sağlanır ve yaptırımlar hafiflerse İran rejimi daha fazla ekonomik güç kazanır ve satın alma gücü artar. Benim beklentim, tüm paranın İran vatandaşlarının yaşam standartlarını artırmak için ekonomiye aktarılmayacağı yönünde.
 
Ben, kendilerine destek verenlere ve askeri kapasitenin artırılmasına da yatırım yapacaklarına inanıyorum” diye konuştu. ABD’nin hava ve füze savunma sistemlerini geliştirmek için İsrail’e yardım etmeye devam edeceğini ifade eden Dempsey, siber savunma, deniz güvenliği ve Gazze’dekiler gibi tünellerin askeri amaçla kullanımı konularında da İsrailli yetkililerle görüşmelerin süreceğini kaydetti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-06-2015 08:57 - 584 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım