Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD Yemen Büyükelçiliğini kapattı
ABD'nin Yemen'deki büyükelçiliğini güvenlik gerekçesiyle bugünden itibaren kapattı, çalışanlarını ise Sana'dan tahliye etti
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-02-2015 07:10 - 656 Okunma
ABD'nin Sana Büyükelçiliği'nin çalışmalarını askıya aldığı ve çalışanlarını başkent Sana'nın dışına çıkardığı bildirildi.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Yemen'deki istikrarsız durum göz önüne alarak, bir süreliğine büyükelçiliğin çalışmalarını askıya alıp, büyükelçilik çalışanlarını Sana dışına nakletme kararı aldı" ifadelerini kullandı. 
 
Ülkedeki siyasi dönüşümü sekteye uğratan, Yemen halkını ve diplomatik kesimleri tehdit eden şiddet olaylarının yeniden başlamasına neden olan tek taraflı eylemler sonucu söz konusu kararın alındığını belirten Psaki, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:
 
"ABD, Yemen'in barışı, gelişimi ve birliği için çalışmaya devam eden Yemenlileri desteklemekte kararlıdır. Dışişleri Bakanlığı, durumlar düzeldiğinde Sana'ya dönüşümüzün seçeneklerini araştırıyor."
 
Psaki, ABD'nin Sana Büyükelçiliği ve elçilikteki diplomatların, Körfez İşbirliği Konseyi'nin girişimleri, ulusal diyalog konferansıyla BM Güvenlik Konseyi'nin kararları ve Yemen kanunlarıyla uyumlu olarak ülkedeki siyasi dönüşümü desteklemek amacıyla Yemenliler ve uluslararası toplumla iletişime devam edeceğini kaydetti.
 
ABD'nin, Yemen'deki büyükelçiliğini siyasi ve güvenlik sorunları nedeniyle kapatacağı iddia edilmişti.
 
ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR
 
Bu arada Beyda ilinde silahlı aşiret mensuplarıyla Husi Ensarullah Hareketi'ne bağlı gruplar arasında çıkan çatışmada 9 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Beyda ilinin Rada ilçesinde Husiler ile aşiret üyleri arasındaki çatışmada 9 Husi öldü, 15'i yaralandı. Çatışmada ayrıca 6 Husinin aşiret üyleri tarafından alıkonulduğu ifade edildi. 
 
Ülkenin orta kesiminde yer alan Beyda vilayeti, Husilerin güneydeki kentlere girişi için ana kapılardan biri olma niteliği taşıyor.
 
Husiler, hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifasının ardından 6 Şubat Cuma ülkedeki siyasi geçiş sürecini belirleyecek bir manifesto açıklamıştı. Mevcut anayasanın yürürlükte kalacağı belirtilen manifestoda, 5 üyeli "Başkanlık Konseyi" ile 551 sandalyeli "Ulusal Geçiş Meclisi"nin kurulması öngörülüyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-02-2015 07:10 - 656 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım