Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD Türkiye'yi Sınıfta Bıraktı
Türkiye'ye Yasadışı İnsan Ticaretiyle Mücadelede Zayıf Not
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-06-2012 19:48 - 847 Okunma

Bakanlığın bu yılki “İnsan Ticareti Raporu”, Türkiye’yi geçen yıl da olduğu gibi yasadışı insan ticaretiyle mücadeleyi öngören yasaya tamamen uymayan, ancak uymak için büyük çaba gösteren ülkelerin tanımlandığı “İkinci Sınıf” kategorisinde tutuyor.

Rapora göre Türkiye’ye kaçırılan yabancılar Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Rusya, Endonezya, Afganistan, Beyaz Rusya, Kırgızistan, Romanya, Ermenistan, Kazakistan, Fas, Suriye ve Moğolistan’dan getiriliyor. Kaçırılan kadınların çoğu özel kişilerce işletilen yasadışı genelevlerde fuhuş yapmaya zorlanıyor. Çocuklarsa suç örgütlerinin kontrolündeki uyuşturucu ticareti, fuhuş, yankesicilik işlerine itiliyor.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Türk hükümetinin insan ticaretiyle mücadele için asgari standartlara tamamen uymadığına işaret etmekle birlikte bunlara uymak için büyük çaba gösterdiğini belirtiyor.

Bakanlık Türk hükümetine yaptığı öneride, zorla fuhuş ve çalıştırmayı tamamen suç haline getirecek, geniş kapsamlı bir insan kaçakçılığıyla mücadele yasası çıkarmasını istiyor. Türk Ceza Kanunu’nun bu suçla mücadeleyle ilgili 80. Maddesi’ni öven Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın yıllık İnsan Ticareti raporu, bununla birlikte yasanın Türkiye sınırlarında işlenen insan ticareti suçlarına yeterince ağırlık vermediğine dikkati çekiyor.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın yıllık İnsan Hakları Raporu, 17 devleti insan kaçakçılığıyla mücadelede neredeyse “hiçbir şey yapmamakla” suçluyor. Bu ülkeler, Cezayir, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Küba, Ekvator Ginesi, Eritre, İran, Kuzey Kore, Kuveyt, Libya, Madagaskar, Papua Yeni Gine, Suudi Arabistan, Surinam, Suriye, Yemen ve Zimbabve olarak sıralanıyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-06-2012 19:48 - 847 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım