Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'nin dinleme skandalını görüştüler
İşbirliği konuları ele alnıdı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-10-2013 10:45 - 670 Okunma

 Almanya Başbakanı Angela Merkel’in cep telefonunun Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) tarafından dinlendiğinin ortaya çıkması Brüksel’de düzenlenen AB liderler zirvesinde ele alındı.
Zirvede Almanya ve Fransa’nın girişimine diğer üye ülkelerin de onay vermesi sonucu, NSA’in yol açtığı dinleme skandalı Almanya ve Fransa tarafından incelenecek ve ayrıca Amerikan gizli servisleriyle bundan sonra yapılacak işbirliğinin de çerçevesi çizilecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande‘ın bu konuda hazırlayacakları raporu aralık ayında düzenlenecek AB zirvesinde üye ülkelere sunması bekleniyor.

'Güven ve saygı'

Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında en önemlisinin gelecek için ABD ile bir temel bulunması olduğunu belirten Merkel, bazı şeylerin değişmesi gerektiğini vurguladı. Güvensizliğin ortak çalışmayı zorlaştırdığını kaydeden Merkel, Avrupa ve ABD’nin ortak olduklarını, ortaklığın da güven ve saygı temelinde tesis edilmesi gerektiğini vurguladı. Merkel, "ABD'nin de dünyada dostlara ihtiyacı var" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da ABD ile ilişkilerin tehlike altında olduğunu belirterek, "Yaşananlar nedeniyle bu ilişkiler değişmemeli fakat güvenin restorasyonu ve güçlendirilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ise Almanya ve Fransa'nın ABD ile görüşmeler yoluyla dinleme skandalına yıl sonuna kadar çözüm bulma arzusunda olduğunu bildirdi.

35 lider daha dinlenmiş

Öte yandan İngiliz ‘Guardian' gazetesi, NSA'in sadece Merkel’in değil, 35 dünya liderinin telefon konuşmalarını dinlediğini öne sürdü. Gazete, eski CIA çalışanı Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelere dayanarak yer verdiği haberde, NSA’in devlete bağlı bir kurumdan Amerikalı bir yetkilinin sağladığı numaralarla bu dinlemeleri gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Ancak Merkel dışında bu liderlerin kim olduğu henüz bilinmiyor.

Belgede adı belirtilmeyen Amerikalı yetkilinin, NSA'ye aralarında 35 dünya liderinin telefonunun da bulunduğu, 43'ü daha önce bilinmeyen, 200'ün üzerinde irtibat numarasını temin ettiği öne sürüldü.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-10-2013 10:45 - 670 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım