Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'li gazeteciyi infaz ettiler
İnfazın görüntüleri yayınlandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-08-2014 06:17 - 1622 Okunma

 Terör örgütü tarafından yayınlanan videoda, ABD’li gazeteci James Wright Foley kafası kesilerek öldürüldü.



IŞİD terör örgütü ABD'li bir gazeteci infaz etti.

2012'de Suriye'deyken kaçırılan James Wright Foley, kafası kesilerek öldürüldü.



Örgüt tarafından yayınlanan videodaki infazı gerçekleştire militan, ABD Başkanı Barak Obama'ya tehditler savurdu.
Militan, Obama’ya seslenerek, "Müslümanların, İslami devlet halifeliği altında huzurla yaşamasına engel olma girişimlerin, kendi insanlarının kanlarının dökülmesiyle sonuçlanacaktır" dedi.

Gazeteci James Foley'in infazı sonrası ABD vatandaşı olduğu iddia edilen bir başka gazeteci Steven Joel Sotloff’la kameraların karşısına geçen militan, bu gazetecinin kaderinin Obama yönetiminin atacağı adımlara bağlı olduğunu söyledi.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, görüntülerin doğruluğunun araştırıldığı belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, videoyu gördüklerini, istihbarat camiasının, bgerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalıştığını belirtti. Hayden, eğer video gerçekse, masum bir Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dehşete düşeceklerini ifade etti.

Ajanslara düşen haberlere göre ABD'li gazetecinin kafasını kesen IŞİD militanı İngiliz iddiası
İnterede’de yüksek tirajlı 3 gazete, attıkları manşetlerde ABD'li gazetecinin başını kesen IŞİD militanın bir İngiliz olduğunu bildirdi.

Görüntülerde kafa kesen kişinin İngiliz aksanı kullanmasının ardından sıcak bir gelişme yaşandı. İngiltere Başbakanı Cameron tatilini yarıda kesti.
İNGİLTERE’de yüksek tirajlı 3 gazete, attıkları manşetlerde IŞİD militanı bir İngiliz’in Amerikalı gazetecinin başını kestiğini bildirdi. The Sun, ’İngiliz tarafından başı kesildi’ manşetli haberinde Amerikalı gazeteci James Foley’nin katilinin İngiliz lehçesine dikkat çekerken, Daily Mirror ’İngiliz Cihatçı savaş muhabirinin başını kesti’ manşetini kullandı. Gazete haberinde IŞİD mensubu İngiliz Cihatçı’nın Amerikalı savaş muhabirini öldüren terörist olduğunu öne sürdü.

Daily Mail’in manşeti de "İngiliz terörist Amerikalı gazetecinin kafasını kesti" oldu. Gazeteler, IŞİD’in yayımladığı korkunç videodaki kafa kesen IŞİD militanının İngiliz telafuzlu olduğuna dikkat çekti. Irak ve Suriye’ye IŞİD ile çarpışmaya giden 600 İngiliz Cihatçının olduğuna dikkat çeken gazeteler, IŞİD’ın çektiği dehşet filmine İngiltere’de duyulan öfkeyi dile getirdi.

CAMERON TATİLİNİ YARIDA KESTİ

Görüntüde kafa kesen kişinin İngiliz aksanını kullanmasının ardından İngiltere Başbakanı David Cameron tatilini yarıda kesti.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün ABD’li gazeteci James Foley’nin başını keserek öldürdüğü iddia edilen bir video, “Amerika’ya bir mesaj” adıyla sosyal medyada paylaşıldı.
Doğruluğundan henüz emin olunamayan videoda, 2012’de görev yaptığı Suriye’de kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley olduğu iddia edilen bir kişi IŞİD militanları tarafından infaz ediliyor. James Foley olduğu iddia edilen kişi öldürülmeden önce bir metin okuyarak, gerçek katilinin ABD hükümeti olduğunu söylüyor. ABD Hava Kuvvetleri’nde çalışan kardeşine seslenerek, “Irak’ı yakın zamanda kim bombaladı” diye soruyor.

"Kaderi Obama'nın elinde"
Videoda görülen bir başka gazeteci Steven Joel Sotloff’un kaderinin ise “Başkan Obama’nın elinde” olduğu söyleniyor. IŞİD’e göre, Sotloff’un infazında Obama’nın bir sonraki ‘hamlesi’ belirleyici olacak. Suriye, Yemen ve Libya'da muhabirlik yapan Sofloff da 2013 Temmuz'unda kaybolmuştu.

Açıklamayı yapan ve infazı gerçekleştiren kişinin akıcı İngiliz aksanıyla konuşması dikkat çekti.

Beyaz Saray açıklama yaptı
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Amerikalı gazeteci videoyu izlediklerini ve doğruluğunun araştırıldığını söyledi. Hayden, "Eğer doğruysa, ABD'nin bu vahşet karşısında dehşete düşecektir" ifadesini kullandı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden yaptığı yazılı açıklamada, ABD vatandaşı James Foley’in başının kesildiğinin iddia edildiği videoları gördüklerini ve inceleme başlattıklarını ifade etti.. Hayden, “İstihbarat birimlerimiz mümkün olan en kısa zamanda videonun doğruluğunu belirlemek için çalışıyor." dedi. Söz konusu videonun gerçek olması halinde Amerikalı masum bir gazetecinin hunharca öldürülmüş olması karşısında dehşete kapılacaklarını dile getiren Hayden, yeni bir gelişme olması halinde bunu paylaşacakları bilgisini verdi.

2012'de kaçırılmıştı
Orta Doğu’da beş yıl görev yapan James Foley, 22 Kasım 2012 tarihinde kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmıştı. Foley’nin ailesi tarafından açılan bir sosyal medya hesabında, “Herkesin bir yanıt veya doğrulama beklediğini biliyoruz. Lütfen daha fazla bilgi edinene kadar sabredin ve Foley’i dualarınızdan eksik etmeyin” denildi.

“Amerikan haçını kıracağız”
Erbil’e ilerleyen IŞİD örgütüne hava saldırıları yapan ABD, Irak ve Peşmerge askerlerinin işbirliğini de destekleyeceğini açıklayınca örgütün öncelikli hedefi haline geldi. Kısa süre önce paylaşılan bir videoda da ABD’yi hedef alan örgüt, “Amerikan haçını kıracağız” ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray'dan ilk yanıt

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden yaptığı yazılı açıklamada, ABD vatandaşı James Foley’in başının kesildiğinin iddia edildiği videoları gördüklerini ve inceleme başlattıklarını ifade etti.

Hayden, “İstihbarat birimlerimiz mümkün olan en kısa zamanda videonun doğruluğunu belirlemek için çalışıyor." dedi. Söz konusu videonun gerçek olması halinde Amerikalı masum bir gazetecinin hunharca öldürülmüş olması karşısında dehşete kapılacaklarını dile getiren Hayden, yeni bir gelişme olması halinde bunu paylaşacakları bilgisini verdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-08-2014 06:17 - 1622 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım