Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD askerinin başına çuval
Türkiye Gençtlik Birliği üyelerinden dikkat çeken eylem
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-11-2014 15:10 - 1117 Okunma

 
 Türkiye Gençlik Birliği grubundan eylemciler Karadeniz'deki NATO tatbikatından dönüşte İstanbul'a uğrayan ABD askerlerinin başına çuval geçirdi.

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Amerikan askerlerinin 4 Temmuz 2003'te Türk askerinin başına çuval geçirmesine tepki olarak olaydan 11 yıl sonra Eminönü'ndeki ABD askerinin başına çuval geçirdi.

Eminönü’ndeki eylemde 'Yankee go home' ve “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” sloganları atan TGB  üyeleri, sivil kıyafetli üç Amerikan askerine, İngilizce olarak  “ABD ordusunun bir üyesi olduğunuzu az önce beyan ettiniz. Sizleri katil olarak tanımlıyoruz. Topraklarımızdan defolup gitmenizi istiyoruz ve şimdi sizi protesto hakkımızı kullanıyoruz” ifadelerini kullandı. Amerikan askerleri de “Tamam gidiyoruz” karşılığını verdi. Bazı eylemciler de top haline getirdikleri kağıtları Amerikan askerinin üzerine attı. Ardından 'Go home Yankee' sloganları eşliğinde ABD askerini yakalayan eylemciler askerin kafasına çuval geçirdi. Eylemciler kaçan askeri kovaladı.

Görüntülerin internette yayınlanmasının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 12 kişiyi gözaltına aldı. ABD Büyükelçiliği de Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı, görüntülerin çok çirkin olduğunu belirtti.   

4 Temmuz 2003’te Irak'ın Süleymaniye kentinde Amerikan askerleri Özel Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 11 subayın bulunduğu karargâha baskın düzenlenmiş ve Türk askerlerini başına çuval geçirerek gözaltına almıştı. Türk askerleri başkent Bağdat’ta 60 saat sorgulanmıştı. Tarihe 'Çuval olayı' olarak geçen kriz nedeniyle ABD Türkiye'den özür dilese de olay Türkiye'de yoğun bir şekilde protesto edildi.

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü, TBG'lilerin ABD askerinin başına çuval geçirmesiyle alakalı açıklama yaptı.

TGB üyelerinin Sarayburnu'nda ABD askerlerinin başına çuval geçirmesiyle ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Sarayburnu mevkiinde demirli bulunan ABD Savaş Gemisi personeline; Eminönü-Kadıköy Vapur İskelesi önünde toplanan, TGB'li grup tarafından fiili hareketlerde bulunulmuştur. Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda konu ile ilgili olarak biri kadın olmak üzere toplam 12 kişi gözaltına alınarak tahkikata başlanmıştır" denildi. DHA

Kaynak: DHA

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-11-2014 15:10 - 1117 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım