Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Abbas: Geçici sınırları ve Yahudi devletini kabul etmiyoruz
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "İsrail işgali sona ermedikçe bölgede gerilim devam edecek. Geçici sınırı kabul etmediğimiz gibi Yahudi devletini de kabul etmiyoruz" dedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-03-2015 08:15 - 969 Okunma
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ)  "Kararlılık ve Halk Direnişi" adı altında Ramallah'ta düzenlenen 27. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerine değinerek, "İsrail işgali sona ermedikçe bölgede gerilim devam edecek. Geçici sınırı kabul etmediğimiz gibi Yahudi devletini de kabul etmiyoruz" dedi.
 
İsrail genel seçiminde halkının seçeceği ismi barış görüşmelerinde "ortak" olarak göreceklerini ve onunla muhatap olacaklarını ifade eden Abbas, 2014'ün Nisan ayında kesilen barış görüşmelerinin, "İsrail'in Yahudi yerleşim yeri politikasını durdurmasına, esirleri serbest bırakmalarına ve bu ülkenin müzakere katılmasına bağlı" olduğunu belirtti.
 
İsrail'in Filistin'in vergi gelirlerine el koymasına ilişkin değerlendirmede bulunan Abbas, "Devletle mi eşkıyayla mı muhatap oluyoruz" diye sordu.
 
İsrail’i, "Kudüs'ü Filistinlilerden arındırmak için her gün ihlallerde bulunma, kiliseleri yakma ve camilere baskın yapmakla" suçlayan Abbas, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Biz buradayız ve asla çıkmayacağız! Şehrin boşaltılması hususunda onlara destek olanlara sesleniyoruz... Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya ziyareti haram sayan Karadavi'ye sesleniyoruz ve diyoruz ki: Bunu nereden çıkarıyorsun?"
 
GAZZE ŞERİDİ'NİN YENİDEN İMARI
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik temmuz ayındaki saldırıların ardından ortaya çıkan "imar krizine" değinen Abbas, şunları söyledi:
 
"Gazze'nin yeniden imarı uzlaşı hükümetinin görevini yapması ve Gazze Şeridi'nin sınır kapılarının kontrolünü devralmasına bağlı. Hükümetin görevini yapamaması, yeniden imarı zorlaştırıyor. Bunun tek kaybedeni vatandaştır."
 
BATILI PARLAMENTOLARIN FİLİSTİN DEVLETİNİN TANIMASI 
 
Bazı Batılı ülkelerin Filistin Devletini tanımasının çok önemli olduğunu vurgulayan Abbas, tüm ülkeleri Filistin'i tanımaya davet ederek, bunun "İsrail'le yapılan barış görüşmelerinden kaçma anlamına gelmediğini" savundu.
 
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, başkenti Doğu Kudüs olan 2 devletli çözümü teyit ettiğini tekrarladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-03-2015 08:15 - 969 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım