Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CAFERİDER (Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği) tarafından Halkalı’da düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce kişi katıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-10-2017 09:21 - 5462 Okunma
İSTANBUL- 30 Eylül 2017- Cumartesi Peygamber Efendimiz’in (s.a.a) sevgili torunu İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1378. yıl dönümünde İstanbul Halkalı'da törenlerle anıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz “Yine bir Kerbela matemini birlikte tutuyoruz. Muharrem ayı Müslümanlar için bir matem ayıdır. Kerbela bizim hem çölümüzdür hem gülümüzdür, Kerbela bizim hem yolumuz hem kervanımızdır, Kerbela bizim hem derdimiz hem dermanımızdır. Bugün Hüseyinle birlikte olanlar, onun muhabbetiyle dolanlar bu salonda ve biz bu salondan aslında hep birlikte şöyle sesleniyoruz: “Ey Hüseyin! Can Hüseyin! Gül Hüseyin, keşke çölde seni özleyen bir kuş da ben olsaydım. Senin için görülmüş bir düş de ben olsaydım. Kılıcının kabzasında bir dirhem gümüş de ben olsaydım. Senin için gözlerden akıtılan bir damla yaş da ben olsaydım.” Uğrunda koparılan bir baş da ben olsaydım, diyor bu salonu ben biliyorum.
 
Mercan mercan uçuk dudağında kan, inci inci soluk şakağında ter, ne baş yedi ne kan içti bu meydan bu meydan aşıktan canını ister. Biz Aşura Meydanı’nda, Kerbela Meydanı’nda aşkı için ve iman aşkı için ölenlere hep birlikte selam gönderiyoruz. Ve dünyanın şunu bilmesini istiyoruz. Kerbela sadece bir ağıt değildir, Kerbela kuru bir matem değildir, Kerbela zulme baş kaldırmak, boyun eğmemektir. Kerbela iman tazelemektir, zalime karşı gelirken onun zulüm kuvvetini hesap etmemektir. Kim olursa olsun mazlumun sesine kulak vermektir. Kerbela bir imandır. Kerbela aşkın ateşle imtihanıdır, bu ateşle yaşayanlara ve yananlara selam olsun. 
 
"Bize yakışan Allah'ın ipine sımsıkı yapışmak"
 
Değerli kardeşlerim, hepimiz şunu çok iyi biliyoruz, bunu herkes aslında çok iyi biliyor: Peygamberimiz bize iki şeyi emanet etti. Bunları bırakıp da yeni mukaddes emanetler icat etmenin lüzumu yok. Bize emanet edilen şeyin, Kur’an ve Ehl-i Beyt olduğunu çok iyi biliyoruz. O yüzden Peygamber’in ayak izini çerçevelerde saklayıp da Ehl-i Beyti’ni ayaklar altına almaya hiçbir Müslümanın tevessül etmemesi lazım. Peygamber’in hırkasını öpüp de arkasını hançerlemeye hiçbir Müslümanın tevessül etmemesi lazım. 
 
Ehlibeyt sevgisi abdest gibidir. Nasıl ki abdestsiz namaz olmaz; ehlibeyt sevgisi, muhabbeti olmadan da Kur’an anlaşılamaz, Kur’an’ca yaşanamaz. İşte Kerbela deyince biz bunu anlıyoruz. Biz Hüseyin’i ve mücadelesini unutmuyoruz. Hüseyin’in altı aylık yavrusu Ali Asgar’ın boğazına üç perçemli ok saplandığında mübarek kanını avucuna alıp gökyüzüne savurduğunda, “Rabbim bu kurbanı bizden kabul et.” dediğinde biz hep beraber amin diyen müminleriz.  
 
Değerli kardeşlerim, bundan sonra inşallah özellikle mezhep taassuplarına saplanıp yeni dünyada yeni Kerbelalar oluşturmaya fırsat vermememiz gerekiyor. Müslümanlar olarak yapmamız gereken birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermektir. Çünkü bize yakışan Allah’ın ipine sarılmaktır. O ipi bırakıp onun bunun eteğine yapışmaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz Kerbela yasında esas şey kara elbiseler içerisine bürünmek değildir. Karalar giymek değildir. Aslı olan şey, Ehli- Beyt’e kara bir sevda duymaktır. Rabbim sizi bu kara sevdanızdan hiç ayırmasın inşallah. Ancak bu şekilde birlik ve beraberlik içinde olabiliriz” diye konuştu. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-10-2017 09:21 - 5462 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım