Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Araştırmacı Yazar Muammer Bilgiç, sosyal paylaşım sayfasından yönelttiği sorularla Türkiye'nin emperyalist ülkelerle ilişkisini sorgulamak yerine, hedef oklarını ısrarla İran'a çevirenlere eleştiri getirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-01-2016 09:54 - 2156 Okunma
 Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Araştırmacı Yazar Muammer Bilgiç, sosyal paylaşım sayfasından yönelttiği sorularla Türkiye'nin emperyalist ülkelerle ilişkisini sorgulamak yerine, hedef oklarını ısrarla İran'a çevirenlere eleştiri getirdi.
 
 İşte o açıklama: 
 
 “Diyelim ki bazı Şiiler Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetler çıkarıldı diyorlar, ayrıca birçok sahabiye ve de hazreti Aişe'ye sövüyorlar. geri kalan Şiiler de takiyye yapıyorlar..
 
 Bu muhafazakar demokratlar, ABD, AB ve İsrail üçlüsü ile stratejik ortaklık sürecini işletirken Kuran-ı Kerim'in hangi ayetlerine tabiler, Avrupa Birliği tam üyelik hedefine ilerlerken hangi sahabileri örnek alıyorlar, para satan yasal tefecilere kar rekorları kırdıracak yasal düzenlemelere imza atarken ehl-i Sünnet ve’l Cemaat oluşun tam olarak neresine düşüyorlar?
 
 Hazreti Üzeyir Allah'ın oğlu diyen Yahudilerle ve Hazreti İsa Allah'ın oğlu diyen Hıristiyanlarla stratejik ortaklık, halkın zararına ticaret, onların çıkarlarına uygun askeri işbirliği, en ödevi şeklinde kültürel işbirliği ya da kılık kıyafetten alfabeye benzeşme ehli sünnet akidesini tehlikeye sokmazken (büyük tehlike olarak kapitalistleşme değil Şiileşme gösteriliyor) "komşu ülke İran ile savaşmayalım, ticaret yapalım, askeri işbirliği yapalım" demek niye itikadi bozukluk olsun?
 
 "Mezhep kavgaları ve etnik siyaset yüzünden Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de, Sudan'da, Libya'da, Mısır'da kazanan İsrail oluyor" diyemeyen ama her fırsatta "İran, İsrail'den daha tehlikelidir" beyanı ile gündem belirleyen kürsü sahipleri Türkiye-İsrail ilişkilerinin geliştirilmesinde tam olarak hangi görevi icra ediyorlar? İnsan merak ediyor.
 
 Diyelim ki Şiilik sapık bir mezhep, diyelim ki Şiiler küfür ehli olanlardan daha tehlikeli, peki, bir Sünni hem Sünni hem muhafazakar demokrat, hem Sünni hem milliyetçi, hem sünni hem liberal olabilir mi? Bu ülkede toplumsal işleyişte Hanefi olmak ya da şafi neye tekabül eder? Bu ülkede diyanet işlerimiz hangi mezhebin fıkhını sokağa taşıyabilir?
 
 Uzatmayacağım. Siz Türkiye'yi İran ile savaştırmak mı istiyorsunuz? ABD, İngiltere, Fransa ve İsrail'in boyunduruğundan çıkışın yolu İran ile savaşmak mıdır? Ermenistan ile savaşa girsek ne olur, Yunanistan ile savaşsak ne kazanırız, örneğin faize dayalı kapitalist düzen yıkılır mı? Arjantin ile iyi ilişkiler kursak bu ehli sünnet oluşun neresine düşer, Latin Amerika sevgisi ABD ile ilişkilere şirk bulaştırmak mı olur? PKK ile savaş niçin bitmez? size niçin inanalım?”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-01-2016 09:54 - 2156 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım