Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
2013 AŞURA Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bu yıl kimler ödül aldı?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-12-2013 14:03 - 2899 Okunma

İSTANBUL –Hz. Peygamber’in (sav) sevgili torunu, cennet gençlerinin efendisi Hz. İmam Hüseyin ve 71 yareninin Kerbela çölünde Muaviye oğlu Yezid tarafından katledilişinin 40. Günü münasebetiyle Dünya Caferi Alimler Birliği ile Caferilik İnancını Tanıtma ve Araştırma Derneğinin birlikte organize ettiği Evrensel Erbain matem töreni binlerce kişinin katılımıyla Halkalı Muhammed Fuzuli Arenasında yapıldı.


"Erbain ve Aşura Basın Ödül Töreni", H.Ş. Alican Görel’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tören CAFERİDER’in Halkalı'da her yıl düzenlediği Evrensel Aşura Matem Merasimi hazırlıklarını, belgeselleştiren ve bu görüntüleriyle Berlin Film Festivali'nde “AŞUA”  filmiyle ödül alan Köken Ergün'ün belgesel filmi gösterildi.


2013 Aşura Basın Ödül töreni öncesinde açık konuşması yapan Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç yerli ve yabancı basına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, Caferiyol Dergisince her yıl düzenlenen Aşura Basın ödül töreniyle onlara teşekkür edip onurlandırmayı kendimize büyük bir vazife biliyoruz diye konuştu.
Kılıcın konuşmasının ardından 2013 yılı Aşura Basın ödül törenine geçildi.


Yazılı basında bu yıl en iyi fotoğraflı haber dalında Cumhuriyet Gazetesi’nden birinciliği alan Özlem Güvemli’nin ödülünü CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz verdi. Milliyet Gazetesi’inden ikinci olan Arif Balkan’ın ödülünü ise Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı H. Hasan Karabulut verdi.


"Ajanslar" kategorisinde ise Anadolu Ajansıyla Doğan Haber Ajansı ödül aldı. Ödülü Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç verdi.
Yerel Gazeteler dalında ise birinciliği Yaşam Gazetesi’nden Celal Karaali alırken ödülünü Ayetullah Gazvini verdi.
Görüntülü haber dalında ise bu yıl yine birinciliği TRT Türk aldı. Cem Tiryaki’nin görüntüleriyle Eda Sinem Bakioğlu’nun ödülünü MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya verdi.
İkinciliği Kanal D'den Yusuf Ağbaba’nın görüntüleriyle Aytaç Can’ın haberi aldı. Ödülü Caferider Başkan yardımcısı Ahmet Turan verdi.
Bu yıl Jüri Özel ödülünü ise Kanal7’den Ayşegül Bütünbaş aldı. Bütünbaş’ın ödülünü Zehr Ana Derneği Başkanı Meftune Atam verdi.  
En iyi televizyon programları dalında ise TV'den Muharrem Sohbetleri programıyla Metiner Orhan, Barış TV'den Muharrem Sohbetleri programıyla İlknur Kaplan, Ulusal Kanal'dan Can Karadut, Halk TV'den Cüneyt Akman ödül aldı. Programcılar ödüllerini Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ‘ün elinden aldı. 
BBC ve Reuters haber ajanslarının geçtiği haberlerde Kerbela’ya hacı olmak için giden Şiiler ibaresi Türkiye Medyasında da aynen kullanılmasına yönelik Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün “Bu ibare yanlış. Bütün Müslümanların tek bir hac yeri vardır orası da Kâbe’dir”  açıklamalarının ardından konuyu dikkate alan Sabah Gazetesi Okur temsilcisi İbrahim Altay Cafer toplumundan özür beyan eden açıklamasından dolayı teşekkür plaketiyle ödüllendirildi.
Törende bu yıl 63. Berlin Uluslararası Film festivalinde Aşura adlı belgesel film dalında ödül alan yönetmen Köken Ergün’e de plaket verildi. Palaketi CABİR kurucu başkanı ve Zeynebiye Camii imamı H. Ş. Hamit Turan verdi.
Aşura basın ödül töreninde komşu ülkelerin televizyon kanallarının ülkemizdeki temsilcileri de ödül alanlar arasındaydı.
İran Haber Ajansı’ndan Muhammed Kazımzade’nin ödülünü İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer verdi. Sahar Tv’den Mehdi Atam, El Fırat Tv’den, Al Manar Tv'den Hasan Tahravi, Al Forat Tv'den Müslüm Beyatlı, Al Iraqia Tv'den İpek Öztürk, Al Zahra Tv'den Mahmut Gök ödüllerini aldılar. Basın töreni topluca çekilen fotoğrafın ardından son buldu.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-12-2013 14:03 - 2899 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım