Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Siz devrimci değil; direniş eksenine yöneltilmiş fitnesiniz
Lübnan’ın önde gelen Sünni âlimlerinden Sayda şehri Kudüs Camii imamı Şeyh Mahir Hammud 15 Ağustos 2014 Cuma tarihli hutbesinde ümmetin içinde bulunduğu çıkmazlara değindi. Şeyh Hammud hataları itiraf etmenin bir erdem olduğunu ifade etti. Ey IŞİD! Siz devrimci değil; direniş eksenine yöneltilmiş fitnesiniz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2014 16:15 - 839 Okunma
 
Şeyh Mahir Hammud’un 15 Ağustos Cuma tarihli hutbesi:
 
“Bizim çıkmazlarımızın büyük çoğunluğu kanaat önderlerinin ya da onların takipçilerinin olumlu kişisel özelliklerini yitirmiş olmalarından kaynaklanıyor. Bu anlamda birçok kişinin sorumluluk bilincini yitirmiş olması krizin büyümesine ve içinden çıkılmaz bir hal almasına yol açıyor. Allahu Teâlâ’nın Kur’an-ı Kerim’de “imanla ilişkili” addettiği sıfatlar var… “…Onlar işledikleri kötülüklerde bile bile ısrar etmezler.” (Ali İmran: 135) Bu anlamda Allahu Teâlâ hatasından dönenlere Musa’ya (as) verilen mucizelere boyun eğip Allah’a secde eden Firavun’un sihirbazlarını örnek gösteriyor: “Sihirbazlar “Biz Musa ve Harun’un Rabbine iman ettik” deyip secdeye kapandılar.” (Taha: 70) “İman eden sihirbazlar: ‘Seni, gelen apaçık mucizelere ve bizi yaratana üstün tutmayacağız. Ne hüküm vereceksen ver. Sen, ancak bu dünya hayatına hükmedebilirsin. Doğrusu biz, yanılmalarımızı ve bize zorla yaptırdığın sihri bağışlaması için Rabbimize iman ettik. Allah’ın vereceği mükâfat daha iyi ve daha devamlıdır’ dediler.” (Taha:72) Buna karşılık inat, büyüklenme, hakkı inkâr gibi sıfatlar ise İblis’in, İsrailoğullarının ya da Kureyş’in güçlülerinin vasıfları olarak sunuluyor Kur’an’da.
 
Öyleyse fitnecilik yapanların hatalarından dönme zamanı gelmedi mi? Bize Suriye’de “devrim”in ve İslami bir dönüşümün varlığından söz edenlerin hatalarını itiraf etme zamanı gelmedi mi? İsrail ve Suriye rejimini kıyaslayıp Suriye rejiminin Siyonistlerden daha zararlı olduğu sonucuna varanların, Suriye’de devrim iddiasıyla katliam yapanların 40 küsur yıldır rejimin yapmadığını yaptıklarını itiraf zamanı gelmedi mi? Direnişin hain ve fırsatçı, mezhepçi ve fırsatçıların da vatansever İslamcı olarak kabul edilmelerine sebep olan yorumlarının hatalı olduğunu itiraf etme zamanı gelmedi mi?
 
Dün Suriye’de “İslam devrimcisi” olduğunu iddia eden bir grubun komutanının savaşçılarına “Allah’a yemin olsun ki, Bağdadi’yle savaşmak (IŞİD ya da bir diğer ismiyle “İslam hilafeti”) rejimle savaşmaktan daha öncelikle ve önemli bir konudur” dediğini duyduk. Maşallah… Sular ısındıktan, Suriye talan olduktan sonra, onca kan ve gözyaşı akıtıldıktan, evler talan edildikten sonra bunu söyleyebiliyorlar. IŞİD düne kadar bu kişilerin müttefiki değil miydi? Aynı kaynaktan eğitim görmediler mi? Bu gruplara neyin doğru neyin öncelikli olduğu yargısına varma hakkını tanıyan şey nedir? Tabi bu noktada bize düşen, beklemek ve bize yönelttiğiniz suçları kendi aranızda nasıl paylaştığınıza şahit olmaktır.
 
Öyle suçlar işleniyor ki… Nusra Cephesi kaçırdıkları Lübnanlı askerleri Allah öyle emrettiği için muhafaza ettiklerini gururla anlatıyorlar. Peki, Allah size Lübnan ordusuyla savaşmanızı mı emrediyor? Buna deliliniz ne? “Doğru söylüyorsanız buna delil getirin.” Sizin dininiz size “devrim” yolunda bile destek olmuş, her zaman size kucak açmış olan Arsel halkına saldırmanızı mı emrediyor? “Kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz?” (Bakara: 85)
Hata ne olursa olsun, hatadan dönmek ısrarcı olmaktan iyidir. Bu anlamda hakkın yanında yer almayanları hatadan dönmeye çağırıyoruz. 
 
Bu nasıl bir devrimdir ki, devrime giden yolda talepleri ne olursa olsun en başta kendi taraftarlarını ölüme sürüklüyor? Açıkça söylüyorum; siz devrimci değilsiniz. Yürüttüğünüz şey ne devrimdir ne de İslami bir harekettir. Ortada alenen bir fitne var ve bu fitne bugün “direniş eksenine” yöneltilmiş durumda…
 
2006 Lübnan saldırılarında direnişin zafer kazanmasından sonra mezhepçi fitne yoğun bir şekilde gündeme alındı. 2009 ve 2012’deki Gazze saldırıları süresince söz konusu fitne tırmandırıldı. Üstelik bu fitneyi körükleyenler kendilerinin iyi iş yaptığını zannettiler. Elbette içlerinde göz göre göre kötülük yapanlar da vardı.
 
2014’te bir kez daha Gazze’de büyük bir zafer kazanıldı. Elbette ki şu anda Amerika ve İsrail’in bu zaferden sonra bizim aleyhimizde neler planladığını merak ediyoruz. Acaba bu planlarını uygularken eski kuklalarını mı kullanacaklar; yoksa onları bir kenara atıp yeni yöntemlere mi başvuracaklar? Hiç beklemediğimiz isimler tarafından bir kez daha dehşete düşürülmekten endişe duyuyorum. Nitekim hiç beklemediğimiz biri son Gazze olayları ile ilgili şu ifadeleri kullanarak herkesi şaşkına çevirdi: “Filistin’de cihad etmek gerekmiyor. Filistin halkı sabırla imtihan ediliyorlar. Asıl cihad Suriye’de…”
 
El-Fetih’teki ikinci önemli isim olan Ebu İyad’ın “Kudüs’ün yolu Cunye’den geçer” sözü hatalı olarak yorumlanmıştı ama neticede bu geçici bir sözdü. Ancak diğer yanda “Kudüs’ün yolu Halep’ten, Şam’dan geçer” diyerek kanlı, yıkıcı, korkunç bir hataya düşenler de var. Gazze’deki zaferin gölgesinde artık yönü hakka çevirmenin zamanı geldi diye düşünüyorum.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2014 16:15 - 839 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım