Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Koç: Üslup Seviyesiz
Yanıt düzeysiz, bir taşerona yakışan üslubuyla karşılık vermiştir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-08-2012 13:26 - 1160 Okunma

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiği mektuba ilişkin, “CHP'nin önerisi, Türkiye'yi doğru yola sevk edebilecek bir teklif olarak değerlendirilebilecekken, AKP yine CHP'yi suçlamayı tercih etmiştir. Sayın Başbakan, maalesef beklenildiği üzere somut ve anlamlı sayılabilecek bir yanıt yerine, düzeysiz, bir taşerona yakışan üslubuyla karşılık vermiştir” değerlendirmesinde bulundu.
 
Koç, yazılı açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a gönderdiği mektup ve gelen cevabı anımsattı.
Açıklamasında, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin komşu ülke Suriye'nin selameti bakımından yaptığı kapsamlı çözüm önerisine, Sayın Başbakan, maalesef beklenildiği üzere somut ve anlamlı sayılabilecek bir yanıt yerine, düzeysiz, bir taşerona yakışan üslubuyla karşılık vermiştir” ifadelerini kullanan Koç, “Oldukça uzun, ancak içeriği bilinmeyenlerden yoksun olan tepkisinde dikkat çekici husus ülkemizi ve komşu Suriye'yle bölgemizi çok tehlikeli ve risklerle dolu bir noktaya getiren yanlış politikalarının doğruluğunda Sayın Başbakanın ısrar ediyor olmasıdır. Bu husus yakın gelecekte AKP'nin Suriye politikasının daha da vahim noktalara taşınabileceğinin bir işareti olarak, kaygılarımızı iyice arttırmış bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.
 
Koç, şunları kaydetti:
“CHP'ye göre, 'insani ve ahlaki zaaf ile malul' olan taraf, CHP değil, Suriye'de, kardeş ve Müslüman Suriye halkının kanının dökülmesi için Türkiye'de kamplarda silahlı eğitime destek sağlayan, ülkemiz kentlerinde kimlikleri belirsiz yabancı ajan ve unsurların boy göstermesine izin veren AKP iktidarıdır. Suriye'nin bu hazin noktaya gelmesinde, oradaki çatışan taraflar kadar, AKP'nin de büyük sorumluluğu vardır. Türkiye'nin ağırlığını Suriye'de barış ve uzlaşıdan yana koymaması ülkedeki şiddetin her gün artmasının önemli sebeplerindendir. Komşu ülkede dost Suriye halkının acılarına son vermek için AKP'nin boş sözler yerine, anlamlı ve sonuç alıcı yapıcı girişim ve eylemlerde bulunması artık şarttır. CHP'nin çözüm önerisi elbette bugüne kadar yapılan barış girişimlerinden esinlenerek oluşturulmuştur. Ancak sentez ve mantığı daha sistematik ve kapsamlı olması nedeniyle daha önceki önerilerden farklıdır. CHP'nin önerisi, Türkiye'yi doğru yola sevk edebilecek bir teklif olarak değerlendirilebilecekken, AKP yine CHP'yi suçlamayı tercih etmiştir.”
 
Koç, CHP'nin “dost Suriye halkının yanında” olduğunu vurguladığı açıklamasında, “Mazlum milletlere ilham kaynağı olmuş tarihi miras bize büyük Atatürk'ün emanet ettiği bir mirastır. Ancak, iktidara geldiğinden beri Atatürk'ün mirasını, aşındırmaya çalışan AKP'nin, şimdi Suriye hatalarını yüce ulusumuzun bu onurlu geçmişiyle izah etmeye kalkışması kabul edilemez bir yakıştırmadır. CHP dost Suriye halkının yanındadır. O ülkeye barış huzur ve istikrar gelmesi için çabalarını her planda ısrarla sürdürmeye devam edecektir. Sayın Başbakanın düzeysiz ve kabul edilemeyecek saldırganlıktaki üslubu, içine düştüğü açmazdan kaynaklanmaktadır. Çaresizliğinin itirafıdır. Sayın Başbakan unutmayın; tarih basiretsizler için affedici değildir ve acımasızdır” ifadelerine yer verdi.(aa)
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-08-2012 13:26 - 1160 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım