Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
IŞİD'e Lanet Irak'a Destek Mitingi
Türkiyeli Müslümanlardan Irak'a destek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-06-2014 08:36 - 2319 Okunma

 Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu Irak Konsolosluğu önünde binlerce kişinin katılımıyla 'IŞİD'e Lanet Irak'a Destek Mitingi' düzenledi.

Mitinge Dünya Caferi Alimler Birliği,Alevi dedeleri, Sevil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Mitingte yapılan konuşmalarda İslam dünyasını yutarak büyüyen Vehabi, Selefi tekfirci terör örgütlerinin Suriye'den sonra şimdi de Irak'ta kan döktüğünü dile getirerek, bunun bir mezhep savaşı olmadığını, ABD-İsrail ve onların maşalığını yapan Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelerin eliyle İslam'a ve İslam dünyasına yönelik açılan planlı bir savaş olduğunu dile getirdiler.

Mitinge katılanlar kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD, Irak halkı yalnız değildir sloganları attı. Ellerinde Irak halkı yalnız değildir pankartları taşıyan grup adına basın açıklaması yapıldı.

  KAMUOYUNA

Değerli basın mensupları..

Yüce Allah Kur’anı Kerim’de şöyle buyurmaktadır:

“Mü'minler ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Ve Allah'a karşı takva sahibi olun..” (Hucurat Suresi 10. Ayet)

Son zamanlarda İslam coğrafyasında ve özellikle son haftalarda Irak’ta vuku bulan insanlık dışı tekfirci terör saldırıları insaf ve vicdan sahibi her insanı ve Müslüman’ın kalbini derinden yaralamaktadır.

İslam ümmetiyle mücadelede aciz kalan Emperyalist ve Siyonist güçler ve onlara maşalık eden malum Arap ülke yönetimleri, Müslümanlar arasına nifak sokmak için her yolu mubah sayan, tekfirci grupların eliyle İslam ümmetini zayıflatıp meşum emellerini hayata geçirmeye çalışmaktadırlar.

Bilindiği gibi Zamanın Emperyalistleri, Arabistan'da o gün İslam birliğini temsil eden Osmanlı İmparatorluğunu dağıtma planının önemli bir parçası olarak Tekfirci-Selefi-Vahhabi hareketini tesis edip, o gün bu gündür İslam ve Müslümanların başına bela etmişlerdir. İslam’ın imajını yıkmak üzere kurdurulan İslam ve insanlık dışı bu anlayışlar, Dost ve kardeş ülke Irak’ı da yıkmak üzere söz birliği ettiklerini görüyoruz. “Tekfiri esas alan yapılar, nasıl ki tarihte Müslüman vicdanlar tarafından mahkûm edilmişse, bugün de özgür ve hür Müslüman’ın vicdanında mahkûm edilecektir.Sağduyu ve vicdan sahibi her Müslüman, basiret ve ferasetiyle, bu tür yapıların kökleşmesine hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Yüce İslam dini, Müslüman’ın Müslüman’a canını ve kanını helal gören bir cihadı asla emretmemiştir.

Bugün Müslümanların topyekûn başvuracağı en büyük cihad, tekfirci anlaşışlara, taassuba, cehalete, fitneye ve tefrikaya karşı yapacakları cihattır. Hiç kimse, bunun aksini meşru gösteremez. Bu tekfirci zihniyet İslam mukaddesatlarına karşı doğrudan bir düşmanlık sergilemektedirler: Aynı tekfirci zihniyet daha önce Suriye'de Hucr Bin Adiy'nin türbesini yerle bir ettiği gibi geçtiğimiz günlerde de Nuh Peygamber ve Şit peygamberin türbesine büyük zarar vermiştir. Müslüman’ın namusunu helal gören bu cani terör şebekeleri, şimdi de Kerbela’yı ve Necefi, İmam-ı Azam Ebu Hanefi ve Abdulkadir Geylani'nin de türbelerini yıkacaklarını ve hatta İstanbul’u da alacaklarını açıkça beyan etmişlerdir. Bu terör şebekelerinin

Mazlum Filistin halkına kan kusturan, topraklarını işgal eden ve onlara hapis hayatı yaşatan işgalci Siyonist İsrail’e karşı tek bir kurşun attıklarına hiç tanık oldunuz mu?

Bu saldırılar, herhangi bir mezhebe karşı ve herhangi bir mezhebi temsilen yapılan saldırılar değildir. Bu saldırılar, İslam mukaddesatına karşı yapılan, aynı zamanda dünyada İslamafobia oluşturmaya yönelik saldırılardır. Irakta kardeş kavgası çıkarmak için elinden geleni yapan bu tekfirci anlayış, bu emelinde başarılı olamamış büyük İslam âlimlerinin kardeşlik vurgu ve çağrısıyla bu oyunları boşa çıkarılmıştır.

Irak’ın büyük taklit mercii Ayetullah Sistani, Irak halkına çağrıda bulunarak Şii'sı, Sünnisi, Türkmen'i, Kürt'ü, vatan savunmasına çağırmış; birlik ve beraberliğe davet etmiştir. Öte yandan, Güney Irak Sünni Alimler Birliği Lideri Şeyh Halid el-Mella’da birlik ve beraberlik vurgusu yapmış, teröristlere karşı Irak halkının birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Biz, Türkiyeli Müslümanlar, Irak Halkına karşı yürütülen bu çirkin saldırılar karşısında yalnız olmadıklarını haykırmak istiyoruz. Yürekten inanıyoruz ki, Irak halkı bu hain saldırıların üstesinden gelecek ve hepimizin özlemle beklediği huzur dolu günlere kavuşacak, emperyalist ve Siyonistlerin oyunlarını boşa çıkaracaktır. Şia’nın bütün taklit mercileri ehlisünnetin değerlerine hakaretin haram olduğuna dair fetva vermiş ve İslam ümmetini vahdete çağırmışlardır. Bizde bu vesileyle ehlisünnetin değerlerine hakaret eden güruhlardan beri olduğumuzu belirtiyor ve bu güruhları şiddetle kınadığımızı bir kez daha buradan haykırıyoruz. Ve son olarak şunu söylüyoruz Şia’sıyla, Sünni’siyle biz bir ümmetiz ve asla parçalanmayız..

Lailahe illallah, Muhammeden Resullullah,

Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-06-2014 08:36 - 2319 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım