Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD terörü destekleyerek teröre karşı duramaz
Muallim'den açıklamalar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-09-2014 09:40 - 939 Okunma

  ŞAM – Surieye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velit Muallim, Amerika Birleşik Devletleri ve ortaklarının ciddiyetinin terörist örgütlerini destekleme, finanse etme, silahlandırma, eğitme ve Suriye toprakları dahiline kaçırılmalarını temin etmelerinden vazgeçmelerine bağlı olduğunu bunun da Suriye Devletiyle bilgilendirme koordinasyonu kanalıyla sağlanabileceğini vurguladı.

Velit Muallim 1Rusya’nın RT kanalının kendisiyle yaptığı röportajda Muallim: “Amerika IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele etmede ciddi olsaydı Birleşmiş Milletler kanalıyla ve onun şemsiyesi altında hareket ederdi” diye belirtti.

Muallim: “Başlık olarak IŞİD terör örgütüyle mücadeleye hiç kimse itiraz etmez, Suriye on yıllardan beri terörle mücadeleyi öne sürmüş ve uluslararası konferansın düzenlenmesine davet etti. Çünkü Suriye bu tehlikeyi seziyordu ayrıca krizin başından beri, terörün onu finanse edenlerin ve destekleyenlerinin başına tepeceğini, Suriye sınırlarını aşıp Avrupa ve Amerika’ya kadar uzanacağını söyledi” diye vurguladı.

Güvenlik konseyi 2170 sayılı IŞİD, Nusra ve Kaşide’ye bağlı diğer terör örgütlerine yönelik mücadele kararı çerçevesindeki uluslararası çaba ile Amerika ve ortaklarının gizli niyetlerini birbirinden ayırt etmemiz gerektiğini belirten Muallim, hava bombardımanlarının somut olarak aktif olan güçlerle koordinasyon veya karadan askeri operasyon olmadan terörle mücadelenin verimsiz olacağını vurguladı.

Muallim, Amerika’nın Suriye hükümeti yerine “ılıman muhalefet” ile koordinasyon kuracağı yönündeki açıklamalarıyla bütün dünyaya güldüğünü, çünkü söz konusu muhalefet aynı IŞİD ve Nusra’nın yaptığı gibi Suriyeli vatandaşları öldürdüğüne dikkat çekti.

Muallim, ABD ve ortaklarının Suriye’de siyasi çözüm isteklerinde şüphe bulunduğuna dikkat çekerek Suriye’ye geçirmek ve Suriye Arap ordusuna karşı savaşı sürdürmek üzere silahlı terör gruplarını eğittiklerini vurguladı.

Suriye egemenliğine yönelik herhangi bir ihlalin saldırı mahiyetinde olacağını yineleyen Muallim, bu saldırı tarifinin uluslararası kanun nezdinde açık olduğunu ifade ederek Suriye’nin halen IŞİD, Nusra ve diğer terör örgütlerine yönelik mücadelede 2170 nolu karar gereğince işbirliği ve koordinasyon elini uzattığına dikkat çekti.

Suriye ve Rusya’nın 3 yıldan fazla bir zamandan beri terörle mücadele ortak olduklarını, Suriye’nin terörle mücadelede zati gücünü pekiştirmek için Rusya’dan askeri destek aldığını ifade eden Muallim, Rusya’nın uluslararası meşruiyet çerçevesinde hareket ettiğini bu yüzden Amerika’nın güvenlik konseyine iltica etmekten kaçındığına dikkat çekti.

Suriye’nin Rusya, İran ve BRİCS grubu başkentleriyle koordinasyonunun sürdüğünü açıklayan Muallim, 4 kez Veto kullanan Moskova’nın Suriye egemenliği ihlal edecek bir sezinti halinde 7. Bent altında bir kararı geçiştirmeyeceğini söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-09-2014 09:40 - 939 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım