Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de teröristler üniversiteyi hedef aldı
10 öğrenci öldü onlarcası yaralandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-03-2013 09:04 - 895 Okunma

  Teröristlerin bugün attıkları havan mermisinin Beramke Semtinde Şam Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin kantinine düşmesi sonucunda bir çok öğrenci şehit ve yaralı düştü.



Şam Üniversitesi Rektörü Muhammed Amir Mardini SANA’ya açıklamasında; teröristlerin Mimarlık Fakültesinin kantinine attıkları havan mermisinde son bilançoya göre 10 öğrencinin şehit, 29 öğrencinin yaralı düştüklerini belirtti.

Rektör Mardini; dünyanın hüç bir yerinde hiç bir insanın bu terör eyleminin çirkefliğinden daha çirkef bir eylem olabileceğini hayal etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Mardini; bu çirkeflik ve vahşetten büyük bir asalet ve köklü bir tarihe dayanan Şam Üniversitesinin kapatılmasının amaçlanıyor olması halinde Şam Üniversitesinin düşmanların inadına kapatılmayacağını vurguladı.

Bu acı faciadan dolayı vatan, Şam Üniversitesi ve şehitlerin ailelerine taziyelerini takdim eden Mardini; yaralılara da acil şifalar temennilerinde bulundu.

Havan mermisinin düştüğü yeri ziyaret eden SANA muhabiri; teröristlerin attıkları havan mermisinin direk olarak öğrencilerin bulundukları kantine düştüğünü ve mekanda büyük maddi hasarlara yol açtığını aktardı.

Öte yandan Şam İl emniyet Müdürlüğünden bir kaynak; teröristlerin attıkları bir başka havan mermisinin Opera Merkezi yakınlarında düştüğünü ifade ederken, kimsenin isabet almadığını belirtti. Kaynak; yine teröristlerin attıkları iki havan mermisinin ise eski Şam Fuarlar Merkezinde düştüklerini ve iki vatandaşın yaralanmalarına yol açtıklarını ekledi.

Teröristlerin sabah saatlerinde Şam kırsalına düşen Cdeydet Artuz Beldesi yakınlarında bir yolcu minibüsüne otomatik taramalı silahlarla ateş açmaları sonucunda iki sivil vatandaş şehit oldu, bir vatandaş da yaralandı.

SANA’ya konuşan yetkili bir kaynak; Teröristlerin Polis Lojmanları yakınlarında Arbain Otobanı üzerinde yolcu minibüsüne otomatik taramalı silahlarla ateş açtıklarını ifade etti.

Şam’daki Muvasat Hastanesinde tıbbi bir kaynak; terör saldırısı neticesinde hastaneye bir kız çocuğu ve bir gencin cesetlerinin getirildiğini aktarırken, yaralı vatandaşa gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığını ekledi.

Havan Mermilerinin düştüğü Fakülte Kantini:

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-03-2013 09:04 - 895 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım