21-08-2013 tarihinde eklendi
Erdoğan'ın açıklamalarına ABD ve İsrail'den tepki


 
Bugünkü Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre, İsrail Başbakanlık Dairesi sözcüsü Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrilmesiyle İsrail’in bağlantılı olduğu şeklindeki açıklamasını tamamen bir saçmalık olarak yorumlarken, bunun hiçbir şey ifade etmediğini belirtti.

  Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, salı günü verilen brifingte Erdoğan’ın yorumuna cevaben bunları ifade etti.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü Mecliste yaptığı konuşmasında Mısır olaylarının arkasında İsrail’in durduğunu ve elinde bunu kanıtlayan deliller olduğunu ifade etti.

Josh Earnest, “Erdoğan’ın yorumunu kınıyoruz. Mısır’da yaşanan son olayların ardında İsrail’in bulunduğunu düşünmek yanlış, saldırgan ve yapıcılıktan uzak bir tutum.” Dedi.

Askeri yardım durdurulmadı
Amerikan medyasının daha önce bildirdiğinin doğru olmadığını ifade eden Josh Earnest, ABD’nin, Mısır’a askeri yardım yapmayı kesmediğini söyledi: “Askeri yardım konusu yeniden değerlendiriliyor ancak durdurulmadı.” dedi.

ABD Mısır’a her yıl bir milyar 300 milyon dolar tutarında askeri yardım yapıyor.Senatörler, Barack Obama idaresinden Mısır’da seçimle gelen Muhamed Mursi’nin devrilmesiyle ilgili askeri yardım ödeneklerinin durdurulmasını talep etmişti.

http://caferider.com.tr/erdogan-in-aciklamalarina-abd-ve-israil-den-tepki_h9998.html