20-08-2013 tarihinde eklendi
Suudi Arabistan'dan Batı'ya Mısır uyarısı
Mısır hükümetini kararlılıkla destekliyoruz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal, Batılı ülkelere Mısır'a yardım kesme tehdidinde bulunmama uyarısı yaptı.

    Bakan Suud el-Faysal tarafından dün (19 Ağustos) yayımlanan bildiride, Arap ve İslam ülkelerinin Mısır'a yardım etme gücüne sahip oldukları belirtildi.

    Suudi bakan, Batılı ülkelerin gerçekleri ve Mısır halkının çıkarlarını hiçe sayarak, Mısır ordusunun devletin istikrarını korumak ve terörizmle mücadele etmek için aldığı haklı önlemleri kınamasını eleştirdi.

    Suud el-Faysal, yasadışı yollardan silah elde eden Müslüman Kardeşler'in, hükümet kurumlarını ve camileri yıktığını, kadın ve çocukları rehin aldığını ve sokak çatışmaları başlatmak istediğini savundu. Bunların barışçı protestolar sayılamayacağına dikkat çeken Faysal, bu eylemlerin dinî hükümlerin yanı sıra, hem iç hukuka hem de uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve herhangi bir ülke tarafından kabul edilemeyeceğini söyledi.

    Suud el-Faysal, ayrıca Mısır askerî yönetiminin gerekli önlemleri alarak, terörle mücadele etmesini ve ülkedeki istikrarı korumasını kararlılıkla desteklediklerini dile getirdi.

http://caferider.com.tr/suudi-arabistan-dan-bati-ya-misir-uyarisi_h9992.html