12-08-2013 tarihinde eklendi
Cabir Alimleri ve Dernek yöneticilerinden bayram buluşması



  Her bayramın ikinci günü İstanbul'daki Ehlibeyt mescitlerinin alimleri ve dernek yöneticileri Zeynebiye'de buluşarak bayramlaşıyor. Bu yılki bayramlaşma programı İFA Spor Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

10 Temmuz Cumartesi akşamı gerçekleşen program yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim'den ayetlerle başladı.

CABİR alimelinden  Ş. Resul Nur'un okuduğu Kuran-ı Kerim ziyafetinin ardından, CABİR alimlerimizden Ş. Ali Salman ve Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Ş. Hasan Karabulut hoşgeldiniz konuşması yaptı. Karabulut konuşmasında Zeynebiye hareketinin geçmişinden günümüze gelinen sürecin önemine vurgu yaparak birilk ve beraberlik mesajı verdi.



Karabulut'un ardından Dünya Caferi Alimler Birliği Kurucu Başkanı Ş. Hamit Turan katılımcılara seslenerek, tebriklerini arz etti.


Turan'ın konuşmasının ardından  Seyyid Musa Atış'ın okuduğu İmam-ı Zaman (af) Duası'yla program tamamlandı.

Duayı hep bir ağızdan okuyan katılımcılar birbirleriyle görüşerek bayramlarını tebrik ettiler.



Bursa'dan Zeynebiye'ye Ziyaret



Ramazan Bayramı dolayısıyla Bursa İmam Hüseyin Camii İmamı Ş. Fatih Danyıldız ve Cami Dernek Başkanı H. Kurban Göral Zeynebiye'yi ziyarete geldi.

Zeynebiye Camii İmamı H.Ş. Hamit Turan, Zeynebiye Camii Derneği Başkan Yardımcısı Alaattin Kavza ve Caferider Genel Sekreteri Kasım Nas'ın eşlik ettiği heyet, bir süre sohbet ettikten sonra, kılınan öğlen namazının ardından Zeynebiye'den ayrıldı.

http://caferider.com.tr/cabir-alimleri-ve-dernek-yoneticilerinden-bayram-bulusmasi_h9928.html