18-06-2012 tarihinde eklendi
İran'a Karşı Tutum Neyse, İsrail'e Karşı da Aynı Olmalı
Nükleer Silahsızlanma toplantısı sonuç bildirisiyle sona erdi.

 

Nükleer Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi Bakanlar Toplantısı Sona Erdi


Nükleer Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi bakanlar toplantısı sonuç bildirisinde nükleer silaha sahip ülkelere, bu silahları azaltma ve ardından tamamen ortadan kaldırma çağrısı yapıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Nükleer silahsızlanma konusunda herkese karşı eşit bir tutum sergilenmeli, İran'a karşı tutum neyse İsrail'e karşı da aynı tutum sergilenmeli dedi.

Nükleer Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi bakanlar toplantısı sonuç bildirisinde nükleer silaha sahip ülkelere, bu silahları azaltma ve ardından tamamen ortadan kaldırma çağrısı yapıldı.

İstanbul'da Nükleer Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi bakanlar toplantısı, sonuç bildirgesinin yayımlanmasıyla tamamlandı.

Bildiride, 10 ülke olarak nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya amacına bağlı kalınacağına vurgu yapılarak, uluslararası nükleer silahların yayılmasının önlenmesi rejimine uyumlu olarak nükleer silah riskini azaltmaya yönelik bütün çabaların destekleneceği belirtildi.

Nükleer silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) ile uyumlu olarak barışçıl amaçlarla nükleer enerji kullanılmasının ve bu teknolojilerin geliştirilmesinin bir hak olduğunun kaydedildiği bildiride, bu amaçla bütün insanlık yararına yapılacak çalışmaların desteklendiği bildirildi.

Bildiride, barışçıl amaçla kullanılacak nükleer enerji alanında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (IAEA) merkezi rolüne değinilerek, IAEA'nin bu konudaki uzmanlığının ve otoritesinin sürmesinin önemine vurgu yapıldı.

Sivil toplum örgütlerinin nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve nükleer silahsızlanma konusunda oynadığı role de değinilerek bu çalışmaların desteklenmesi gereği dile getirildi.

http://caferider.com.tr/-iran-a-karsi-tutum-neyse-israil-e-karsi-da-ayni-olmali_h6498.html