23-05-2012 tarihinde eklendi
UAEK Başkanı, İran'la Anlaşma Yapacağız
Bağdat'ta yapılacak yarınki toplantı öncesi açıklama geldi.

ran'a yaptığı iki günlük çalışma ziyaretinin ardından basına açıklama yapan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu(UAEK) Başkanı Yukiya Amano, İran'ın "tartışmalı" nükleer programının araştırılması konusunda Tahran yönetimiyle anlaşmaya vardıklarını söyledi. Amano, UAEK ile İran arasında konuya ilişkin anlaşmanın kısa sürede imzalanmasını beklediğini belirtti.

İran ve batılı ülkeler, ilki İstanbul'da yapılan nükleer müzakerelerin yeni turu için Bağdat'ta yarın biraraya gelecek. Müzakerelerde, İran'ı temsil edecek olan Said Celili, Bağdat görüşmelerinin yeni bir başlangıç olmasını diledi.

Celili, “İstanbul'da bir uzlaşıya vardık. Bu uzlaşı yeni işbirliğinin başlangıcının temeli. Bağdat'taki görüşmelerin bu işbirliğini ileriye götürecek bir diyalog olmasını umuyoruz" dedi.  

İsrail Batıyı Uyardı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise, "İran, İsrail ve tüm dünya için tehdit oluşturuyor. Bu kötü niyete karşı dünyanın önde gelen güçlü ülkeleri zayıflık değil, kararlılıklarını göstermeli. İran'a hiçbir taviz vermemeli. İran'ın önüne talepleri kesin ve net konmalı" ifadelerini kullandı.

ABD'DEN YENİ YAPTIRIM
Bağdat’ta yapılacak görüşmeler öncesi ABD Senatosu nükleer programından vazgeçirmek için İran'a sert yaptırımlar öngören yasa teklifini kabul etti.  

http://caferider.com.tr/uaek-baskani-iran-la-anlasma-yapacagiz_h6267.html