21-05-2012 tarihinde eklendi
Afganistan’dan “Acele Çıkış” Sözkonusu Değil
NATO Genel Sekreteri, yeni Fransız hükümeti erken çekme vaadine rağmen ittifakın Afganistan’da savaşı sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Anders Fogh Rasmussen Chicago’daki NATO zirvesinde yaptığı konuşmada Afganistan’dan “acele çıkışın” sözkonusu olmadığını belirtti. Rasmussen, NATO’nun 2014 sonunda güvenlik kontrolünü Afgan hükümetine başarıyla devredene kadar operasyonlarına devam edeceği sözü verdi.

Başkan Barack Obama’nın 50’yi aşkın ülkenin temsilcilerine evsahipliği yaptığı zirvede NATO’nun Afganistan’daki geleceği gündemin başında geliyor. Obama, Rasmussen’in konuşmasından hemen sonra Afganistan devlet başkanı Hamid Karzai ile ikili bir görüşme yaptı.

Obama görüşme sonrası NATO zirvesinin Afganistan’a barış ve ekonomik kalkınma getirecek stratejiye tüm dünyanın destek verdiğini gösterdiğini söyledi.

Karzai de Afganistan’ın savaşı sona erdirerek ve kalkınmasını gerçekleştirerek uluslararası topluluğa daha fazla yük olmamayı amaçladığını belirtti

NATO zirvesine katılan yeni Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Cuma günü Obama’ya seçim kampanyasında verdiği Afganistan’daki 3,500 Fransız askerini yıl sonuna kadar çekeceği sözünü tutacağını söylemişti. Ancak Hollande ülkesini NATO’nun Afganistan operasyonunu farklı biçimde desteklemeye devam edeceği sözü vermişti.

http://caferider.com.tr/afganistandan-acele-cikis-sozkonusu-degil_h6248.html